Služba za zapošljavanje Unsko – sanskog kantona danas je bila domaćin posjete predstavnice Investicijske fondacije Impakt tokom koje je potpisan Memorandum o razumjevanju i saradnji koji se odnosni na realizaciju programa podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja u USK.

Cilj ozvaničene saradnje je pružanje podrške osnivanju i radu novih poslovnih subjekata. Direktor Službe za zapošljavanje Elmedin Đuzel je izrazio spremnost na dalju saradnju i u drugim oblastima od zajedničkog interesa, a sve sa krajnjim ciljem podrške korisnicima Službe. Predstavnik Službe je također uključen i u realizaciju Informatuvne radionice i bit će uključen u realizaciju preduzetničke obuke, a imajući u vidu da je prethodno prošao ciklus obuka iz preduzetništva u organizaciji Projekta zapošljavanja mladih. Učešće Službe za zapošljavanje je važno za animiranje korisnika, ali i izgradnji kapaciteta imajući u vidu potencijal i mogućnost realizacije sličnih programa u budućnosti.

Učešće Službe za zapošljavanje je važno za animiranje korisnika, ali i izgradnji kapaciteta imajući u vidu potencijal i mogućnost realizacije sličnih programa u budućnosti, a u narednom periodu su predviđene aktivnosti u Cazinu, Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu.

YEP Inkubator poslovnih ideja je ove godine aktuelan u Gradu Cazinu gdje će se pružiti stručna podrška kroz preduzetničku obuku za 25 polaznika, a finansijsku, stručnu i mentorsku podršku će dobiti 5 preduzetnika.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.