Domagoj Duvnjak najbolji je rukometaš Europskog prvenstva 2020. godine! Službeno ga je proglasio EHF, koji svaki put, ma koliko to nelogično bilo, nagrade dijeli prije finalne utakmice.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

No ovaj put bi doista, što god se dogodilo u finalu, teško itko mogao nadmašiti Duleta! Kakav turnir hrvatskoga kapetana, kakve igre, kakva zrelost i u napadu i u obrani!

Ovo je njegov turnir. Vidjelo se to od prve utakmice, od prvog treninga. Način na koji vodi momčad je impresivan. Baš kao Luka Modrić u Rusiji.

Uoči produžetaka u polufinalu molio se, otkrio je Lino Červar. I vukao nas i u toj utakmici do trijumfa. Marino Marić poljubio ga je pred kamerama. Da, takav je kapetan da je zaslužio i poljupce suigrača…

– Neću reći da je zreliji, on je bio zreo i na svom prvom velikom natjecanju, ali igra racionalnije. Ne forsira šuteve, igra momčadski, a u obrani je sjajan – govorio je Petar Metličić.

Na Euru Dule je u osam utakmica zabio 31 gol uz sjajan postotak šuta od 69 posto!

Zabio je svih šest sedmeraca, ima 11 asistencija, dva blokirana udarca i sedam ukradenih lopti…

Osvojio je sedam velikih medalja s Hrvatskom i danas, s 31 godinom i 19 natjecanja iza sebe u svim uzrastima u nizu (!), pustit će suze radosnice.

Baš kao 2006. godine, kada je u Estoniji bio izabran za MVP-ja kadetskog Svjetskog prvenstva. Tada je Hrvatsku odveo do zlata…

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Ante Buškulić – Službeno: Duvnjak MVP Eura, Karačić najbolji srednji vanjski! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.