Na Velikoj nagradi Rusije u listopadu Ferrarijev motor izdao je Sebastijana Vettela, a njegova posljednja poruka momčadi preko radija bila je: “Vratite j***ne V12 motore”, no čini se da im gume svima odgovaraju budući da su jednoglasno pristali da bolidi Formule 1 sljedeće sezone koriste iste gume kao i ove. 

Naime, specifikacija guma planirana za 2020. godinu nije zadovoljila zahtjeve. Testirane su u Austinu i Abu Dhabiju, ali su rezultati razočaravajući. 

– Nakon testiranja i analiziranja novih guma za 2020., održano je glasanje u skladu sa člankom 12.6.1 tehničkog pravilnika. Glasanje je završeno jednoglasnom odlukom timova da se zadrži specifikacija guma iz 2019. za 2020. godine – piše u priopćenju FIA-e, a u nastavku stoji:

– FIA se zahvaljuje Pirelliju i svim timovima na njihovom radu i suradnji kako bi se poboljšale gume za 2020. i kasnije. U svakom slučaju, naučene lekcije će biti od velike vrijednosti u poboljšanju guma u budućnosti – smatraju.

Tako će stvari ostati nepromjenjene za sljedeću sezonu, po volji timova koji su uputili kritike prototipu novih guma.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Službeno: Još jedna sezona Formule 1 vozit će se na istim gumama / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.