Šta se desi kada vam neko “radi o glavi”, kada stvari iz kuće počnu da vam nestaju i počnete da nalazite čudne zamotuljke.

Jelena iz Beograda je, sa suprugom Milanom, bila u braku tri godine. Živjeli su sa njegovim roditeljima koji su od početka bili korektni prema njoj. Međutim, ne zadugo. Ovo je njena priča.

– Sve se promijenilo kada je Milan otišao u inostranstvo da radi. Ostala sam sama u kući sa njegovim roditeljima, koji su odjednom promijenili ponašanje.
Svekar je postao nezainteresovan za razgovor, a svekrva nervozna, svadljiva. Čak su i komšinice postale drugačije: primijetila sam da prekidaju priču kada prolazim ulicom. Danima sam se pitala šta se dešava. A onda me je suprug nazvao telefonom. 

– Jelena, o čemu se radi? Majka mi priča kako joj radiš o glavi: baješ joj u hranu i ostavljaš vrećice po kući – urlao je u slušalicu.
Vrećice sa vradžbinama? Da, pravila sam vrećice sa lavandom i mentom, za ormare. A voljela sam da palim mirišljave svijeće… Ali ne zbog sujevjerja, kao što je moja svekrva mislila.

To sam rekla i svom suprugu, koji se slatko nasmijao i zamolio da objasnim njegovoj majci, prije nego što napravi haos u kući. Pokušala sam da objasnim svojoj svekrvi, ali sam bila zatečena njenom reakcijom.

– Ti si lagala! Lagala si za sve! – počela je da viče. – Sve sam saznala od vračare. Razvešću te od mog sina do kraja godine – zaprijetila mi je.

Vremenom sam primijetila da mi stvari nestaju. Prvo četka za kosu, pa garderoba i na kraju fotografije sa vjenčanja. Raspitala sam se kod mlađih komšinica i saznala da je u kući bila vračara koja je gatala protiv mene.

Nalazila sam neobične zamotuljke svuda: u garderobi, fiokama, ispod jastuka, a unutra su bili pramenovi moje kose, posečeni nokti i bijeli prah neobičnog mirisa.

– Imala sam vrtoglavice i bol u glavi iz čista mira, kada sam shvatila da su se stvari otele kontroli i polako je počela da me hvata panika – priča ova žena. – Šta ako me svekrva stvarno odvoji od čovjeka kog volim? Ili me urekne da ne mogu da imam djecu?

– Odlučila sam da posjetim ženu u susjednom selu, za koju su mi rekli da “skida” crnu magiju. Bajala mi je cijelu noć, i na kraju uspjela da me spasi – navodi ona.

– Danas Milan i ja imamo dvoje djece, dječaka i djevojčicu. Svekrva se vremenom urazumila, ali Milan nije mogao da joj oprosti što je pokušala da mi nanese zlo – zaključuje žena.

Novi.ba/Kurir/Foto:Profimedia

Izvor: / novi.ba