Snimci napravljeni dronom najbolje pokazuju kako izgleda Elazig nakon katastrofalnog zemljotresa od 6,8 stepeni po Rihteru koji je pogodio istok Turske prije dva dana.

Brojni objekti su porušeni, a najmanje 29 osoba je stradalo, a više od 1.500 je povrijeđeno.

Epicentar zemljotresa koji je izazvao veliku materijalnu štetu zabilježen je na dubini od 10 kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prijestonice Ankare.

Nakon ovog zemljotresa zabilježeno je još stotinjak naknadnih potresa slabijeg intenziteta.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Snimci dronom najbolje pokazuju šta je ostalo od turskog grada nakon razornog zemljotresa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.