SNIMLJEN STRAVIČAN TRENUTAK DOK JE NAJVEĆI PUTNIČKI AVION NA SVIJETU SLIJETAO U DUSSELDORF ‘Počeo je puhati snažan vjetar, pilot ga je jedva izvukao’

jutarnji.hr
Najveći komercijalni putnički avion na svijetu, golemi Airbus A380 Emiratesa sa 500 sjedala snimljen je u stravičnom videu kako se tijekom snažne oluje u četvrtak bori sa slijetanjem na pistu u njemačkom Düsseldorfu.

I dok je samo slijetanje proteklo relativno mirno, problem je nastupio kada su kotači zrakoplova dotaknuli tlo.

Video je snimio promatrač Martin Bogdan i objavio ga na YouTubeu.

Pilot je avion prizemljio pod kutom, a kad ga je pokušao poravnati s pistom, divlji vjetar počeo ga je divlje ljuljati.

Nekoliko trenutaka avion je letio s jedne strane piste na drugu dok je pilot pokušavao stvar staviti pod kontrolu. Naposljetku je i uspio.

– Snimio sam dosad tisuće slijetanja na nekoliko aerodroma u Europi u proteklih nekoliko godina, no ovo je slijetanje bilo iznimno teško i neuobičajeno. Prvo je izgledalo da neće biti problema, no kada je udario u pistu vidio sam da pilot pokušava poravnati avion uz pomoć repnog kormila i srećom je uspio. Ovaj video pokazuje iznimne vješđtine pilota jer je uspio izravnati avion prilikom neočekivanog naleta vjetra. Odličan posao – kazao je Martin Bogdan.

Posljednjih dana sjever Njemačke bori se s vjetrom jačine uragana dok oluja Xavier, u kojoj je poginulo sedmero ljudi, tutnji državom. Najviše štete zabilježeno je na sjeveroistoku, a u prekidu je željeznički promet u Berlinu, Hanoveru, Hamburgu i Keilu.

Glasnogovonik Emiratesa kazao je kako sigurnost putnika i posade nije bila ugrožena.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...