Danas je Kantonalni Sud u Bihaću izrekao kaznu za ratni zločin Bogdanu Šobotu na 8 godina zatvora u prvostepenoj presudi, potvrdio nam je tužilac za ratne zločine Jasmin Mesić.

Za isti predmet sudi se i njegovom saučesniku Milanku Deviću pred sudom u Beogradu. Oni su u Julu 1992 godine došli u selo Šljivari iz svog sela Pištaline koje je susjedno.
Odveli su ga kod mjesta Božin Mlin i tu su ga ubili bacivši ga u rijeku Sanicu. Mrtvo tijelo dugo je plivalo u vodi, vidjeli su ga i mještani ali ništa nisu smjeli poduzeti. Kasnije je tijelo odnijela voda tako da ni do danas nije pronađeno.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.