Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić pozvala je Sindikat radnika u zdravstvu na nastavak razgovora. 

Ona je poziv uputila povodom današnjeg protesta ispred zgrade Vlade KS koje su zajednički organizirali sindikati radnika u zdravstvu i osnovnom obrazovanju.

Podsjeća da im je kolektivni ugovor istekao, te da novi mogu potpisati već danas.

– Ova Vlada je nudila i još uvijek nudi kolektivni ugovor za koji može garantovati potpunu implementaciju – kazala je Sofić.

Opredijeljenost Vlade KS je da će novac građana ulagati u proširenje i podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga.

Premijer KS Edin Forto pozvao je učesnike protesta iz oba sindikata da dostave svoje zahtjeve, te da se socijalni dijalog sa radnicima u zdravstvu i osnovnom obrazovanju nastavlja.

– Odgovorno ćemo se ponašati prema javnom novcu. Naši građani zaslužuju kvalitetniju zdravstvenu uslugu proporcionalnu njihovim izdvajanjima kroz doprinose. To je naš primarni cilj. Povećanje plata radnicima u zdravstvu u protekle dvije godine, kao što i znamo, nije podiglo kvalitet zdravstvene usluge – kazao je Forto, saopćeno je iz Press službe KS. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.