Šokantan slučaj u Bosanskoj Gradišci: Seksualno zlostavljao troje djece od sedam do 11 godina!

avaz.ba

Dvadesetšestogodišnji M. O. sa područja općine Bosanska Gradiška uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao i iskorištavao troje djece od sedam do 11 godina!

Nije u srodstvu

Kako “Dnevni avaz” saznaje, radi se o izvjesnom M. Opačiću iz okolice Bosanske Gradiške, koji ima mentalnih problema. Prema našim saznanjima, on nije bio u srodstvu sa žrtvama.

Istragu o ovom monstruoznom djelu vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje je, nakon ispitivanja osumnjičenog M. O., zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kaže da je M. O. osumnjičen da je počinio produženo krivično djelo spolnog nasilja nad djetetom, kao i zadovoljenje spolnih strasti pred djetetom.

– Osumnjičeni je krivična djela počinio u periodu od juna 2016. do 17. maja ove godine na štetu troje maloljetne djece, uzrasta od sedam do 11 godina – rekla je Đaković-Vidović.

Ona kaže da je pritvor zatražen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zbog straha od ponavljanja krivičnog djela, ali i zbog same težine krivičnog djela te zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

Zaštita žrtava

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučivat će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

U Tužilaštvu i Policijskoj upravi Bosanska Gradiška nisu željeli da otkrivaju detalje istrage, kao ni identitet osumnjičenog, radi zaštite maloljetnih žrtava i njihovih porodica.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...