Novak Đoković očigledno nije onaj stari. Ponovo je iznenađujuće eliminisan u ranoj fazi turnira – u četvrtfinalu Acapulca Nick Kyrgios je slavio s 2:0, i to bez izgubljenog servisa (7:6, 7:5).

Recept koji je primijenio teniser iz Australije izgleda da daje rezultat protiv nekada najboljeg tenisera svijeta. Izuzetno jaki i precizni servisi Novaku stvaraju mnogo veće probleme nego što je to bio slučaj ranije

Đoković je imao najbolji return na svijetu i to mu je bilo izuzetno jako oružje, ali otkad se fizički promijenio, mnogo teže se suprotstavlja teniserima koji forsiraju takvu igru, prenosi Kurir.

Nole je na vrhuncu karijere imao skoro savršeno tijelo za tenisera, idealan odnos mišića i težine. Bio je gibak, a u isto vrijeme dovoljno snažan za najveće napore. Međutim, njegov način ishrane uzeo je danak, a dovoljno je pogledati fotografije s nedavnih turnira. Otkad se pojavio na ATP touru, nikad mršaviji nije bio, ocrtavaju mu se rebra, a i smanjila se masa njegovih bicepsa i tricepsa. Kao takav ne može da odgovori na zahtjeve profesionalnog tenisa.