Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sinoć je na FACE televiziji iznio šokantnu tvrdnju o tome da je lider SDA Bakir Izetbegović obećao treći entitet lideru HDZ-a Draganu Čoviću.

Dodik je rekao kako pitanje o trećem entitet treba postaviti predsjednicima SDA i HDZ-a, a ne njemu jer on samo slijedi dogovor Izetbegovića i Čovića.

“Ja mislim da će, realno, biti treći entitet. To je sporazum između Čovića i Izetbegovića koji ja pratim. To su dogovorili i zato je ovoliki otpor Hrvata kojima je obećano, a sada ne im daju”, kazao je Dodik.

On nije želio iznositi detalje o dogovoru Izetbegovića i Čovića, ali je novinarima poručio da istraže šta se pričalo iza zatvorenih vrata.

Izvor: pressmedia.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.