Jučerašnji dvoboj Evertona i Tottenhama (1:1) na “Goodisonu obilježio je nevjerovatan lom noge fudbalera domaćih Andre Gomesa.

Nesretni mladić, nekadašnji veznjak Valencije i Barcelone, završio je meč prije vremena u velikim bolovima, a reakcije pojedinih igrača dovoljno su rekle.

Tako je Son neprestano plakao, Aurier je proučio i Fatihu, dok se Lucas Moura hvatao za glavu. Tek ćemo vidjeti da li će ovaj nemili detalj dodatno uzdrmati redove Tottenhama i to pred gostovanje Crvenoj zvezdi.

Koliko je sve strašno izgledalo na licu mjesta svjedoče i riječi Cenka Tosuna, fudbalera Evertona i reprezentativca Turske.

– Andre je bio u šoku, oči su mu bile otvorene i izbečene, plakao je, psovao i vrištao. Samo sam pokušao da ga pridržim i popričam s njim. Probao sam da mu kažem da se smiri. Nismo mogli da ga razumijemo – prepričao je Tosun šta se dešavalo na travi “Goodisona”.

Podsetimo, Son je neoprezno startovao s leđa na Gomesa, a onda je na nesretnog Portugalca naleteo Serge Aurier i zgazio ga. Tandem Tottenhama koji je učestvovao u incidentu nije mogao doći sebi lako. Korejac je plakao kao malo dijete, a Aurier se molio za povrijeđenog kolegu iz protivničke ekipe.

Pogledajte kako je izgledala noga Gomesa nakon starta Sona. Uznemirujuća fotografija je samo za one s jakim želucem.

 

Izvor: Novi.ba / novi.ba