Španjolski nogometni savez odlučio je kako je pametno odigrati završnicu Superkupa u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji, no navijači se s tim ne slažu. Naime, mjesto održavanja Superkupa udaljeno je preko 3000 kilometara od Španjolske što je većini tamošnjih navijača previše.

IZVISIT ĆE UNITED I CITY

Mundo Deportivo: Olmo neće u Barcu u siječnju, ali će na ljeto

Visoke cijene aviokarata, ali i smještaja odbili su navijače tako da je ukupno prodano tek 1000 ulaznica, od čega većina na Bliskom istoku. El Mundo Deportivo objavio je da je Atletico prodao samo 50, a Valencia samo 26 ulaznica svojim navijačima dok je Real prodao 700, a Barcelona 300 karata, tako da iz Španjolske na putu kreću tek deseci navijača.

Stoga je Atletico objavio da će platiti put za 50 navijača koji su kupili karte te da će ulaznice za eventualno finale dobiti besplatno.

NIJE MU LOŠE

Igrač Reala potvrdio je vezu s prelijepom 18-godišnjakinjom

Ipak, igranje u Saudijskoj Arabiji garantira više novca, a Saudijskoj Arabiji garantira micanje očiju svijeta s njezinog nemilosrdnog režima u kojemu su ugušene sve slobode.

Foto: Sergio Perez

TRENER BARCELONE

Valverde: Olmo je velik igrač, neću o hipotetskim situacijama

Podsjetimo, Superkup kreće u srijedu susretom Valencije i Reala, a u četvrtak igraju Atletico i Barcelona. Finale se igra u nedjelju, a sve utakmice se održavaju u Jeddahu.

Natjecanje Superkupa osnovano je 1982. godine. U dva navrata,  1952. i 1953,. trofej je dodijeljen Barceloni (koja  i ima naviše trofeja Superkupa) zbog osvajanja La Lige i Kupa kralja u tim sezonama.

Izuzimajući 1983, 1988. i 1992. godinu prva utakmica Superkupa uvijek se prvo igrala na stadionu pobjednika Kupa. Utakmica Superkupa 2018. prvi put u povijesti odigrana je izvan granica Španjolske, a evo sada će se povijest ponoviti.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Španjolski superkup: Prodali malo ulaznica / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.