Barcelona je pristala da plati milion eura kako bi osigurala pravo kupovine tinejdžera Gustava Maje (Maia), potvrdili su za ESPN predstavnici Sao Paola. Španski nogometni prvak će morati platiti dodatnih četiri miliona eura krajem juna kako bi zaključio transfer 19-godišnjeg napadača.

Maja je bio jedan od brojnih igrača koje su skauti katalonskog diva zapazili tokom boravka u Južnoj Americi prošle godine. Tada su izabrali desnog beka Koritibe Jana Kouta (Yan Couto), ali je Mančester siti bio brži i talentirani defanzivac bi se ovog ljeta trebao priključiti engleskom premijerligašu.

Ipak, čelnici Barce uspjeli su dobiti bitku za Maja, koji trenira s prvim timom Sao Paula, ali nije
debitirao za seniore. Njegov debi odgodila je pandemije koronavirusa. 

Svestrani napadač, koji može igrati sa lijeve strane ili u sredini, nastupao je za reprezentaciju Brazila u mlađim kategorijama. Njegovim potpisivanjem Barca nastavlja lov na talente iz cijelog svijeta.

Krajem prošle godine najavili su da su postigli dogovor o dovođenju Pedra Gonzaleza Lopeza (17) iz Las Palmasa, poznatog kao Pedri. Transfer za ofanzivnog veznjaka vrijedi pet miliona eura, ali bi mogao dostići 20 miliona ako se ispune određeni bonusi.

Barca je u januaru potrošila još 30 miliona eura na napadača portugalske Brage Franciska Trinkaa (Francisco Trincao). Dvadesetogodišnjak će se Barci priključiti na kraju sezone. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Španski velikan ugrabio brazilskog tinejdžera / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.