Kriza zbog koronavirusa, uveliko se odrazila i na poslovanje ŠPD Unsko-sanske šume , koje su morale pronaći način da se prilagode novonastalim okolnostima

Disbalans u odnosu ponude i potražnje , možda po prvi put prisilio ih je da se aktivno uključe u tržišnu utakmicu i traže kupce za svoje proizvode. U tom pravcu između ostalog povećana je prodaja ogrjevnog drveta, a ove godine svi građani mogu u šumarijama kupiti metrice , ali i dugo drvo.

Kako bi osigurali maksimalnu radnu učinkovitost i poslovnu funkcionalnost, te zadržali rezultate rada ostvarene prethodnih godina Unsko-sanske šume zbog specifične situacije u kojoj su se našle u ovoj godini , odnosno okolnostima veće ponude od potražnje bile su prisiljene mjenjati kurs.Odnosi se to i na nabavku ogrjevnog drveta

Ovakva odluka posebno je obradovala penzionere . Više od 5000 penzionera naručilo je drva u ukupnom iznosu od 40.000 metara prostornih . Drva su već isporučena u Ključu, Sanskom Mostu, Bosanskom Petrovcu, u Bosanskoj Krupi 90%. Jedino u Bužimu se čeka na početak isporuke . Cijenu diktira udaljenost od šumarija koje za njih vrše isporuku .

Na ovakav način kaže Kaljiković nastoje stabilizirati energetsku situaciju u Kantonu, te omogućiti svom stanovništvu da dođe do ogrjevnog drveta po povoljnijim cijenama u odnosu na slobodno tržište.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.