Dvadesetšestogodišnja Alicia Franklin uspjela je da poveća IQ za 65 i to nakon samo 13 mjeseci. Kaže da svakodnevno pije svježu spermu. Test je pokazao da je značajno unaprijedila svoju kognitivnu inteligenciju, percepciju i memoriju.
Dvadesetšestogodišnja Alicia Franklin postala je u septembru 2015. član Mense nakon što je osvojila 154 poena na testu.

Tražila je način da poveća IQ, a onda je smislila jedan koji joj je izgleda u tome pomogao.

Uspjela je da poveća IQ za 65 i to nakon samo 13 mjeseci. Kaže da svakodnevno pije svježu spermu. Test je pokazao da je značajno unaprijedila svoju kognitivnu inteligenciju, percepciju i memoriju.

Rezultati su nevjerovatni. Sa 220 bodova ona je nadmašila Stivena Houkinga, Ajnštajna i da Vinčija.

“Dugo sam proučavala kako da unaprijedim inteligenciju i pronašla sam da je konzumiranje sperme najjednostavniji i najdjelotvorniji način. Ima dosta nutrijenata i hemijskih elemenata koji pospešuju strukturalni razvoj mozga –kaže za World news daily report Alicia Franklin.

Alicia čak tvrdi kako je koristi svoje dijete osjetila nakon samo dvije sedmice.

Sperma sadrži preko 200 proteina i nekoliko korisnih vitamina i minerala, uključujući vitamin C, kalcijum, hlor, limunsku kiselinu, fruktozu, mlečnu kiselinu, magnezijum, azot, fosfor, kalijum, natrijum, vitamina B12 i cink.

Također sadrži jedinjenja poput kortizola, estrona, oksitocina, prolaktina, melatonina i serotonina. Ovaj kompleks nutrijenata i jedinjenja čini ljude otpornijim na stres, poboljša vam san i popravlja raspoloženje.

 

Fizičko i psihičko blagostanje: Zašto je spolni odnos dobar za zdravlje?

Osim što nam pruža neizmjerno zadovoljstvo, orgazam utiče i na naše zdravlje.

Fizičko i psihičko. Bili vi sretno ili nesretno zaljubljeni i kakav god vam bio seksualni život, jedno je sigurno – doživljavati orgazme je zdravo! Saznajte zašto.

Kako tvrdi doktorica iz Centra za seksualnu medicinu, Dženifer Berman, orgazam pospješuje cirkulaciju u tijelu. Zahvaljujući njemu krv kola cijelim tijelom sve do naših genitalija, što na kraju priče održava vaše tkivo zdravim.

Iako se ne predstavlja alternativu za svakodnevno vježbanje, orgazam se priznaje kao kardiovaskularna aktivnost. Vaše srce ubrzano kuca, krvi tlak se povećava te ubrzano dišete. Kako se tokom orgazma u vašem tijelu događaju promjene kao i kad trčite, oslobađa se i endorfin, hormon sreće. Zvuči kao jako zabavan način za održavanje zdravlja srca.

Osjećate se potišteno? Orgazam je jedan od načina kako možete podići svoje raspoloženje. Osim endorfina tokom orgazma oslobađaju se i drugi hormoni sreće: dopamin i oksitocin. Sva ta tri hormona pojačavaju učinak dobrog raspoloženja. Zapravo, dopamin je isti onaj hormon koji se oslobađa kada ljudsko tijelo konzumira kokain ili u organizam unese neku jako, jako finu hranu.

Samo malo kratkog užitka u krevetu, može vas odvesti u dubok i sladak san. Jedno je istraživanje pokazalo da čak 30% od 1.800 ispitanih žena koristi seks kao prirodni sedativ za spavanje.

Orgazam ne pospješuje samo rad srca, već i rad vašeg mozga. Doktor Beri Komisaruk otkrio je kako orgazam vaš mozak hrani kiseonikom. Tu je tvrdnju potkrijepio istraživanjem ženskog mozga putem MRI-a, koji je pokazao da je ženski mozak nakon orgazma prepun kiseonika.

Jedna od mnogih stvari koje su Viktorijanci prakticirali jest ta da su se putem seksa rješavali raznih tegoba i bolova. Tako su tvrdili da seks dobro utječe na glavobolji i menstrualne grčeve. Stoga, sada znate što vam je činiti kada vas glava zaboli. Kako tvrdi doktor Berman, kontrakcije koje se događaju tokom orgazma s vremenom djeluju protiv krvnih ugrušaka koje se mogu stvoriti u vašem krvnom sistemu.

Većina nas vodi toliko užurban i stresan život, da nam je ponekad teško i zamisliti da smo opušteni. No, i za to postoji rješenje – seks! Naime, seksualno opuštanje zapravo nas oslobađa stresa. Ne radi se tu samo o hormonima, doktor Berman tvrdi da se tokom seksa takođe odmara naš mozak, jer tada mislimo samo na jednu stvar. Orgazam!

Često se kaže da nakon dobrog seksa sjajimo! Ima u tome i istine. Naime, za to je zaslužan DHEA hormon koji pokazuje nivo naše seksualne uzbuđenosti. Zahvaljujući njemu, naša se koža zdravija i sjajnija.

Kada spoznate što vas dovodi do orgazma, možete povećati vaše samopouzdanje i inteligenciju. ‘Kada shvatite kako vaše tijelo funkcioniše i sposobni ste sami sebi priuštiti seksualno zadovoljstvo, možete donositi ispravnije odluke u ljubavnoj vezi’, zaključio je Logan Levkof, seksualni pedagog.

 

Austrija traži veliki broj radnika: Evo šta vam je potrebno za posao

Vijest o tome da Austrija traži 29.000 konobara, kuhara i pomoćnika, a da je pritom minimalac veći od plate programera u Srbiji zaintrigirala je mnoge Balkance koji žele da zarade koji dinar više. Ipak, od posla vas dijeli nekoliko koraka.

Vijest o tome da Austrija traži 29.000 konobara, kuhara i pomoćnika, a da je pritom minimalac veći od plate programera u Srbiji zaintrigirala je mnoge Balkance koji žele da zarade koji dinar više. Ipak, od posla vas dijeli nekoliko koraka.

– Prvo je neophodno pronaći odgovarajućeg poslodavca u Austriji koji želi da vas zaposli. Danas se takvi poslovi pronalaze putem interneta, gdje postoji veliki broj sajtova sa poslovima u Austriji, ili preko ličnih kontakata. Ipak, bitno je naglasiti da bi trebalo da se fokusirate na zanimanja koja su u toj zemlji deficitarna, jer to povećava verovatnoću da ćete dobiti dozvolu za rad – objašnjava Cokić.

Zanimanja na koje bi trebalo da se fokusirate, sudeći po najnivijim podacima, jesu ona iz oblasti ugostiteljstva – konobari, kuhari, pomoćnici u kuhinji, čistači i radnici na pakovanju robe najtraženiji su u Austriji. A budući da je od maja ove godine minimalna bruto zarada u hotelijerstvu i ugostiteljstvu 1.400 eura mjesečno, jasno je zašto se sve više Srba interesuje za zaposlenje u ovoj zemlji.

Viza nije potrebna, ali da biste ze zaposlili, morate da imate radnu dozvolu.

– Riječ je o takozvanoj crveno-bijelo-crvenoj karti ili Rot-Weiss-Rot-Karte, za koju kandidat aplicira u ambasadi nakon što je već pronašao poslodavca. Zatim se određuje na osnovu nekoliko kriterijuma da li ćete dobiti ovu dozvolu, a jedan od kriterijuma je upravo potreba za radnom snagom. Zato, na primjer, nema veze što poznajete nekoga ko ima frizerski salon i želi da vas zaposli u Austriji, ako njima nisu potrebni frizeri već ih imaju dovoljno u svojoj zemlji – objašnjava sagovornica.

Poznavanje njemačkog jezika nije neophodno za dobijanje ove dozvole, ali jeste veliki plus. Kriterijumi po kojima se određuje ko dobija crveno-bijelo-crvenu kartu su kvalifikacije, radno iskustvo, poznavanje jezika, starost i studije u Austriji (za visokokvalifikovana zanimanja).

Ova karta objedinjuje radu i boravišnu dozvolu, i traje 12 mjeseci. Nakon što dobijete ovaj papir i poslodavca, stvar je poprilično jednostavna – možete da krenete da se pakujete.

Iz Austrijske ambasade upozoravaju da mnogi pokušavaju da zarade varajući Srbe koji hrle u Austriju. Tako se po nekim jatovima nalaze oglasi u kojima se obećava pribavljanje austrijske radne dozvole nakon uplate „takse za vizu“ fizičkom licu ili firmu. Iz ove ambasade izričito savetuju da se nikakve „takse“ ne uplaćuju, te da se umesto toga prvo obratite ambasadi.

Budući da je sve veći broj onih koji u ovoj državi traže svoje parče hljeba, Austrijska ambasada redovno organizuje seminare informativnog karaktera o odlasku u Austriju, a o tome kada se i gde održavaju možete da se informišete na njihovoj Fejsbuk stranici.