Na četiri godine i 11 mjeseci osuđena je 47-godišnja majka iz Splita koja je počinila dva krivična djela nad svojim dječakom – za polni odnos dok je imao nepunih osam godina te desetak godina kasnije za spolnu zloupotrebu istog djeteta koje je tada imalo više od 15 godina, piše „Dalmacija danas“.

Slučaj je otkriven 2018. godine, kada je “majka iz pakla” završila u istražnom zatvoru na 50 dana. Kada je izašla iz zatvora, određena je mera opreza zabrane kontaktiranja sa sinom. Ubrzo je podignuta optužnica, a danas je Županijski sud u Splitu osudio 47-godišnjakinju prvenstveno na temelju psihološkog vještačenja. Kako za zlodjela nije bilo neposrednih očevidaca, tek nekoliko posrednih svjedoka, ključnim su se pokazali razgovori vještaka s traumatiziranim mladićem. Stav je veštaka, koji je sud prihvatio, kako su se te grozne stvari doista odigravale, kako ništa nije izmišljeno…

Prema presudi, prva zlostavljanja događala su se 2007. i 2008. godine kada je dječaku, uprkos njegovom negodovanju i odgurivanju, skidala odjeću te stavljala njegov polni organ u usta. Desetak godina kasnije, tokom proljeća i ljeta 2018. godine, u desetak navrata ga je prisilila na polne odnose, prijeteći fizičkim kažnjavanjem, ali i da će ga izbaciti iz kuće.

Iako nije bila na objavi presude, tokom suđenja se branila izjavama kako je sve izmišljeno, odnosno kako je sina na sve nagovorio njen bivši suprug od kojeg se razvela prije 15-ak godina. Danas punoljetni mladić ne živi s njom.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.