Direktor najvažnije organizacije koja je pružala podršku sirijskoj opozicionoj grupi “Bijeli šljemovi” danas je pronađen mrtav u Istanbulu, rekli su njegovi saradnici.

Uzrok smrti Britanca Džejmsa Le Mesurijea (James Le Mesurier) još nije poznat, a njegovi saradnici odbili su govoriti o tome.

Prema informacijama u medijima, on je imao prelome na obje noge i na glavi kada je jutros pronađen u prizemlju zgrade u kojoj je imao stan.

Taj bivši oficir britanske vojske vodio je neprofitnu organizaciju “Mayday Rescue”, koja je usmjeravala donacije “Bijelim šljemovima” i imala urede u Istanbulu i u Holandiji. 

“Bijeli šljemovi” grupa su za brze intervencije na bombardiranim lokacijama u Siriji gdje izvlače preživjele, ali ih sirijska vlada i Rusija optužuju da podržavaju pobunjenike na područjima gdje djeluju.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.