KATALONSKI Sport na naslovnici piše da su Barcelona i Sevilla već počele pregovore oko ljetnog povratka Ivana Rakitića u klub iz kojeg je 2014. došao na Camp Nou.

Isti izvor otkriva da je Juventus u zimskom prijelaznom roku ponudio visoku odštetu za Rakitića, kojom bi ovaj postao drugi najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti, ali i da je veznjak Barcelone odbio ono što je njegov klub prihvatio – 42 milijuna eura za Rakitića.

Sport dodaje i da je Juventus ponudio Rakitiću veću plaću nego što je ima u Barceloni, ali da je on to odbio jer pod svaku cijenu želi ostati u tom klubu.

Međutim, “njegov krug u Barceloni sada je definitivno zatvoren, što je i sam shvatio, pa mu je sada prioritet povratak u Sevillu, makar i za manju plaću od one koju ima u Barci”, piše Sport.

Rakitić je iznimno vezan za klub i grad Sevillu. Ondje se živeći i igrajući tri i pol godine (od početka 2011. do ljeta 2014.) proslavio, postao kapetan i izborio 20 milijuna eura težak transfer u Barcelonu, iz tog grada mu je supruga i nikada nije krio da će se tamo vratiti po isteku karijere. Sada će to napraviti i ranije, kako bi je ondje okončao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski list navodi da je Barcelona već rekla Rakitiću da više ne računa na njega i da ga definitivno prodaje na ljeto, i to zbog tri razloga.

Rakitić je napunio 32 godine i nije više profitabilna prodaja. Nadalje, njegova forma je u velikom padu, pa samim tim i njegova cijena. Konačno, do isteka njegovog ugovora ostala je još samo jedna godina i predstojeći prijelazni rok je posljednji u kojem Barcelona može na njemu osjetnije zaraditi. 

Naravno, to neće biti onoliko koliko je za njega prije dva mjeseca nudio Juventus, ali Barcelona bi se zadovoljila da Rakitićevom prodajom povrati uloženo u njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Sport: Gotovo je. Rakitić je odbio Juventusovo bogatstvo i vraća se kući / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.