BARCELONA planira u siječanjskom roku prodati nekoliko nogometaša kako bi se pripremila za ljetni prijelazni rok i novu tržišnu utrku s ostalim velikanima.

Tim povodom Eric Abidal, sportski direktor Barcelone, i Ramos Planes, tehnički direktor, održavaju sastanke po cijeloj Europi. Jedan od njih održan je jučer u Milanu, a na njemu se odlučivalo o sudbini Ivana Rakitića i Artura Vidala.

Jedan od njih dvojice mogao bi s krajem godine napustiti klub, a katalonski Sport piše kako je izglednije da će to biti Ivan Rakitić. 

Ponovno proigrao

Barca i Inter sastajali su se zbog Rakitića i u listopadu, ali tada nije postignut dogovor. Katalonci za Rakitića žele 30 milijuna eura, a talijanska momčad želi dogovor po kojem bi ga dobila u siječnju, na posudbu, a odštetu platila tek na ljeto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je u posljednjih nekoliko utakmica dobio priliku u prvih 11 i zadovoljio zahtjeve trener Valverdea pa je Inter sada u još nezahvalnijoj situaciji jer se ljudima u Barceloni ne žuri s prodajom igrača koji im igra u prvoj postavi.

Pravo vrijeme za kupovinu

Hrvatski reprezentativac ugovorom je za Barcelonu vezan još godinu i pol pa je sada idealno vrijeme za prodaju jer će odmah po njegovom ulasku u zadnju godinu ugovora cijena transfera znatno pasti.

Katalonski Sport vjeruje da je na ranije spomenutom sastanku postignut dogovor između Barcelone i Intera, ali još nije objavljeno kakav. Vjerojatno i neće biti do samog zaključenja transfera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Sport: Postignut je dogovor o Rakitiću. Sastanak u Milanu bio je presudan / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.