Sportska dvorana u Bužimu neće nositi ime po Izetu Naniću

cazin.net
Naime, Klub vijećnika SBB-a uputio je ovu inicijativu, ali, prema njihovim riječima, općinski načelnik Zikrija Duraković i Vijeće je nisu prihvatili, iz nepoznatih razloga.

Naime, Klub vijećnika SBB-a uputio je ovu inicijativu, ali, prema njihovim riječima, općinski načelnik Zikrija Duraković i Vijeće je nisu prihvatili, iz nepoznatih razloga.

 Ne znam koji su razlozi odbijanja odluke. Ovo je već drugi put da se ovakva inicijativa odbija. Vjerovatno je načelniku Durakoviću i Vijeću bitnije ko predlaže, a ne šta se predlaže – rekao je za „Avaz“ Agan Bunić, predsjednik Povjereništva OO SBB-a Bužim.

– Bunić je dalje dodao „kao razloge odbijanja navodili su da dvorana nije i neće biti izgrađena. Na sreću svih građana, dvorana je završena i ostaje samo da bude otvorena. Očekivao sam da će načelnik Duraković prihvatiti inicijativu jer se u toku političke kampanje stalno kretao u blizini članova porodice Nanić, pa se do njih, od njega, nije moglo ni doći – zaključio je Bunić.

Klub vijećnika SBB-a zatražio je i donošenje odluke kojom će se jednoj apoteci u Bužimu omogućiti cjelodnevni rad, što je Vijeće prihvatilo.

Ranije je dogovoreno i da Klub ne podrži Prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta u organima uprave.

– Drago mi je da je grupa nezavisnih vijećnika razumjela potrebu da se ne povećava broj sistematiziranih radnih mjesta u organima uprave, te da navedeni prijedlog sistematizacije nije dobio potrebnu većinu – rekao je Bunić.

(cazin.net)

 

Čapljina u Bihaću na teškom terenu odnijela sva tri boda

Jedini gol na meču koji se igrao u veoma teškim uslovima, nastalim zbog snježnih padavina, postigao je Pero Pervan.

Fudbaleri Čapljine danas su u gostima savladali bihaćko Jedinstvo sa 1:0, u zaostaloj utakmici 16. kola Prve lige Federacije BiH.

Jedini gol na meču koji se igrao u veoma teškim uslovima, nastalim zbog snježnih padavina, postigao je Pero Pervan.

Čapljina je osvajanjem tri boda zauzela šesto mjesto na ligaškoj tabeli, dok je Jedinstvo posljednje s istim brojem bodova kao i predzadnji Travnik.

Tabela:

1. Zvijezda 17 12 3 2 25:5 39
2. Olimpik 17 10 5 2 21:8 35
3. Sloga 17 10 3 4 33:14 33
4. Orašje 17 10 3 4 29:16 33
5. Bosna 17 9 4 4 32:24 31
6. Čapljina 17 8 4 5 22:21 28
7. Velež 17 7 6 4 26:13 27
8. Rudar 17 7 3 7 21:17 24
9. Bratstvo 17 7 3 7 28:25 24
10. Igman 17 6 4 7 16:17 22
11. Slaven 17 6 3 8 16:23 21
12. Metalleghe BSI 17 5 5 7 23:25 20
13. Tošk 17 5 1 11 20:28 16
14. Iskra 17 4 2 11 12:27 14
15. Travnik 17 1 4 12 8:27 7
16. Jedinstvo 17 2 1 14 11:53 7

 

Hoće li se ugasiti dvoranski sportovi u Bihaću?

Rečenica koju prošli, a očito ni sadašnji načelnici/gradonačelnici nisu nikad čuli svakako je “Ulaganjem u infrastrukturu, ulažemo u razvoj sporta”. Upravo zbog toga, dvorana “Luke” nema nikakvih uslova za rad sportaša i sportskih radnika.

Svima nama je dobro poznato da Bihać ima samo jednu gradsku dvoranu i da se u njoj obavlja 90% sportskih, ali i kulturnih aktivnosti.

Rečenica koju prošli, a očito ni sadašnji načelnici/gradonačelnici nisu nikad čuli svakako je “Ulaganjem u infrastrukturu, ulažemo u razvoj sporta”. Upravo zbog toga, dvorana “Luke” nema nikakvih uslova za rad sportaša i sportskih radnika.

Svako ulaganje u sport dosadašnja vlast je ulagala većinom dajući novac za kojekakve betonirane sportske terene u prigradskim naseljima i na taj način su se “dramčili” glasovi na Izborima. U posljednjih 10-tak i više godina, u dvoranu “Luke” ulaganja skoro da nije ni bilo, osim kada je došao novi direktor Ermin Lipović koji je aplicirao na nekoliko projekata i dobio jedan dio stolarije, eventualno su se neke prostorije okrečile i to bi otprilike bilo to.

Ne možemo kriviti rukovodstvo dvorane kada znamo da njihovi zaposlenici po nekoliko mjeseci nemaju plate, rade u jako lošim uvjetima i sudbinu im određuje rukovdstvo grada Bihaća. Uposlenici dvorane se obraduju kada traje Novogodišnji malonogometni turnir jer naplaćivanjem ulaznica mogu sebi isplatiti poneku zaostalu platu i to je sva njihova radost u toj godini.

Kada znamo da 90% sportaša ima treninge u dvorani “Luke” u Bihaću, onda s pravom možemo spomenuti i sve probleme u kojima se dvorana već godinama nalazi.

Problemi u dvorani

  • Prokišnjava na 5-6 mjesta i to većinom na sredini terena
  • Uništen parket
  • Nema grijanja (Uprava kaže da imaju, a mi smo ga primjećivali u toku malonogometnog turnira samo u hodniku i eventualno kancelarijama iznad sportskog terena)
  • Dotrajala stolarija (unutrašnja, a i većina vanjske)
  • Pokvareni tuševi i česme
  • Velika vlaga i smrad u svlačionicama zbog prokišnjavanja

Ne možemo, a da ne spomenemo da je prije nekoliko mjeseci uslijed jakog vjetra, cijeli jedan dio limenog krova dvorane bio podignut i da je malo falilo da ostanemo skroz bez krova.

Kada sve ovo pročitamo, shvatimo da su ulaganja u dvoranu “Luke” svih ovih godina bila minimalna, tj. ulagalo se samo kad je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala svoju utakmicu u ovoj dvorani u Bihaću.

Već odavno je ljeto u dvorani “Luke” i niko ne pali ni ono malo grijanja sto je preostalo u dvorani. Uposlenici kažu da nemaju ogrijevnog drveta, a i da imaju, znamo da je dvoranu nemoguće ugrijati zbog jako loše energetske efikasnosti.

Ovih dana, temperature u Bihaću idu debelo ispod nule. U dvorani hladnije nego vani, sportski klubovi pokušavaju održavati svoje termine koje im plaća Sportski savez, međutim bezuspješno. Svaki sljedeći trening, neko je bolestan, gripa, ima upalu pluća i sve to je “zaradio” upravo u dvorani.

Košarkaški invaliski klub KIK UNA SANA iz Bihaća je protekli vikend imala 3. kolo NLB WHEEL međunarodne lige košarke u kolicima gdje su im u goste došle ekipe iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Organizator takmičenja je pri ulasku u dvoranu odmah htio prekinuti susrete zbog minusa u dvorani, ali je na nagovor Uprave i igrača iz domaćeg kluba, ovaj put popustio i dopustio odigravanje 3. kola u sibirskim uslovima.

Ovaj put ne želimo napadati ni gradonačelnika, ni poziciju, ni opoziciju, ni bivšu, a ni sadašnju vlast, već samo želimo kao sportaši, sportski radnici, ali i roditelji, skrenuti pažnju vlastima da ovako više ne može.

(krajina.ba)0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...