Sportska priča mlade, uspješne i svestrane Irme Memagić

Dejla Sehic / Biscani.net

Naime, njen početak je prava priča o suštinskom ulaganju, stvaranju, volji, želji i nadasve ljubavi u ostvarivanju sna.

O njenoj priči, pozivu, željama i snovima, Irma nas je uvela u svoj svijet pokreta i ritma.

Za početak Irma nam je ispričala kakav je bio njen korak ka ostvarenju svega što je danas.

”Počela sam sa sedam godina, kad sam se upisala u plesni klub ”Virus”. U tom periodu sam 12 godina bila aktivni licencirani takmičar sa godišnjim predstavljanjem na nivou Državnog, Evropskog i Svjetskog prvenstva. 2010.godine ostvarila sam titulu desetogodišnjeg državnog prvaka. Tu sam već prošla sve kategorije plesa počevši od dječije grupe, juniora sve do seniora”, priča Memagić

Iste godine ova mlada sportistkinja osvaja Evropsko zlato kao i Svjetsko na takmičenju održanog u Njemačkoj.

Ples za nove pobjede

Pauza od dvije godine za Irmu je značila pripremu za ispisivanje nekih novih priča i stvaranju novih plesnih pokreta. Kao studentica Pedagoškog fakulteta na odsjeku za Tjelesni odgoj i sport stiče nova znanja i nove pedagoške smjernice koje uveliko njen rad obogaćuju i čine još kvalitetnijim.
Nakon duže pauze, vraća se na scenu i osvaja peto mjesto na Evropskom takmičenju.

Prvi okret u novo stvaranje

”Na drugoj godini fakulteta stičem svoje prvo radno iskustvo kao fitness trener u fitness centru ”Nahla” u službi trenerice. Ti treninzi su bili na grupnom nivou, te sam uporedno sa kolegicom iz struke preuzela Sportsko udruženje za psihofizički razvoj ”Kodokan” koji se u osovini bavi sportskom gimnastikom za djecu kao i plesom, te od ove godine vršim službu predsjednice kluba”, ističe Memagić-

Ulazak u Sportski Savez USK-a

Integracija ovim korakom dala je novi podstrek za bolji rad.

”Kad sam krenula, bilo je to više iz hobija, međutim kasnije kad sam se počela baviti profesionalno, shvatila sam da mi je takvo članstvo potrebno kako bi moj rad bio na nivou. Ulaskom u sportski savez pružena mi je prilika za sufinansiranje, iako je još u protokolu, nadamo se najboljem ishodu”, nastavlja.

Nova godina – nove pobjede

”Ove godine ulazim i u Plesni sportski savez što će mi omogućiti takmicenje ispred mog kluba, kako meni, tako i mojim plesačima”, priča nam Memagić.

Ove godine u aprilu ova snažna ekipa prvi put se pojavljuje na Internacionalnom kupu, a predstoji im i državni kup u plesnom kontekstu.

Novi okreti plesne priče

Plesni pokreti ove trenerice spretno igraju i na papiru.

Kao rezultat dugogodišnjeg znanja i truda, Memagić objavljuje svoju prvu knjigu,naziva ”Moje tajne uspješnosti treninga”

”Knjiga je nastala kao rezultat jednogodišnjeg mjerenja mojih polaznika, te je u svojoj formi skup mog dosadašnjeg rada, te se tiče treninga koji su mi samo uz pomoć ostvarenih licenci, seminara, škole, kao i samog dvanaestogodišnjeg iskustva dali hrabrost i motivaciju da osmislim program koji će mojim polaznicima pružiti pregled rada te omogućiti da si sami izaberu željeni cilj”, kazala je.

Knjiga je svoj put pronašla uz pomoć i mentorstvo dr.doc. Naima Ćeleša kao i uz ohrabrenje profesora Tomislava Dološića.

Pored mnogobrojnih ostvarenja, Irma u svom sportskom duhu nosi i licencu ”Hard Body” programa sa sva tri nivoa, na osnovu kojih kroji savršenu matricu za pripremanje master rada koji očekuje u martu.
U ovu matricu se savršeno uklapa i licenca za program ”Functional flow”, ”Skippera” te za baletnog učitelja “PBT” (Professional ballet technique)

Podrška do vrha

”Velika podrška su mi bili ljudi koji su neiscrpan izvor energije. Moja stalna podrška bez koje se ne bih usudila biti ovako slobodna je prije svega porodica, kolege u struci, moji plesni prijatelji, te nadasve emotivni partner kojem dugujem puno za strpljenje, ljubav i podršku.”

Ljubav u učenju novih koraka

Kao veliki uspjeh mlada trenerica navodi osvajanje prve bronzane medalje na Internacionalnom kupu održanog u Zagrebu, te kako je to prvi izlazak plesačice Sare Goretic pod mentorstvom Irme. Obje su dijelile prve uloge; Sara kao plesačica, a Irma kao trenerica, te je to donijelo neke nove, ljepše I još jače veze ove priče.
Ova svestrana trenerica za dalje planove ima za cilj ostvarivanje što boljeg plasmana, boljih priprema I jačih intenziteta koji će im s vremenom dati znak da li su spremni da svoje korake puste sve do Evropskog I Svjetskog nivoa.

Ako je suditi po dosadašnjim ostvarenjima, nema sumnje da će se ova ekipa vinuti daleko u zvijezde, u čemu im portal Biscani.net želi mnogo uspjeha!

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...