Isječak iz emisije Kontravizija u kojem reporter građane Srbije pita da prokomentiraju odluku Aleksandra Vučića da, zbog Sirijaca, djeca u osnovnim školama moraju učiti arapske brojeve, postao je hit na internetu.

Sama emisija emitirana je prošle godine, ali je dio s arapskim brojevima tek sada postao popularan na društvenim mrežama.

Novinar je građane najprije pitao podržavaju li aktualnu vlast, a svi u anketi su kazali kako ne podržavaju. Zatim ih pita da prokomentiraju učenje arapskih brojeva u školi, koje je Vučić uveo zbog Sirijaca.

“Užas, mislim da je to nepotrebno”, “Naša djeca su ionako preopterećena gomilom gluposti”, “Što će djeci arapski brojevi?”, “Ja ne znam arapske brojeve pa mi ništa ne fali”, “To je kod nas u Srbiji zaista nepotrebno”, samo su neki od odgovora.

Naravno, arapski brojevi su brojevi koje ionako svi uče i svakodnevno koriste, no čini se kako su se građani Srbije malo zbunili na ovom pitanju.

Dok je neke video nasmijao, druge je pomalo naljutilo i rastužilo to što građani Srbije nisu znali odgovor na ovo pitanje.

“Ovo je žalosno, nije smiješno”, “Je li ovo realno”, “Strašno”, “Ne mogu vjerovati”, samo su neki od komentara.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.