Odlazak po badnjak u šumu na Badnji dan stara je srpska tradicija koja se u nekim dijelovima naše zemlje održala i do današnjih dana. Iako badnjaka danas ima da se kupi na sve strane, dobar dio srpskih domaćina ipak više voli da po hrastove grane ode u šumu, kao što se radilo nekada. Da je to slučaj i u dijasporu, pokazao nam je Ljubiša Marunović, Srbin koji godinama živi i radi u Švajcarskoj, a koji je u žižu javnosti dospio prošle godine, kada je sa luksuznim Ferarijem dovezao grane hrasta iz šume u svoj porodični dom u Misiju.

On je riješio da i ove godine ponovi isti postupak, a kao prevozno sredstvo ovaj put je koristio luksuzni model Harli Dejvidsona, repliku iz blokbastera Rokenrola.

Kada smo prošle godine razgovarali sa Ljubiša Marunović (54) rodom iz Prokuplja, rekao nam je da je na ideju došao nakon što je vidio komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

Foto:Instagram

– Vidio sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i riješio sam da ove godine i ja odem po badnjak “ferarijem”. Prije njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto – rekao nam je on tada.

Foto:Facebook

Ove godine, Ljubiša, inače vlasnik radnje “Tefani Pneus” koja se bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše, riješio je da u šumu ode na motoru marke Harli Dejvidson.

Kaciga, pojas oko struka, bajkerska jakna i sj,ekira na ramenu. Sve je bilo spremno za polazak u šumu. Na pitanje šta ga je ovaj put inspirisalo na ovakav čin, rekao nam je da je za sve kriva njegova ljubav prema motorima.

– Ovaj dan je tradicija, ali i deo zabave. Upravo zbog toga, moja porodica i ja ne propuštamo priliku a da ga ne poroslavimo, kako se kaže “po naški.” Motori su jedna od moih velikih ljubavi, pa sam motorom pošao po badnjak iako je bilo hladno – rekao nam je on.

Kako kaže, badnjak i zaslužuje da se po njega ode svečano i na poseban način.

– Sveto drvo se valjda i nosi na poseban način. A kako sam već rekao prošli put, poslije skoro tri decenije teškog i poštenog rada ovde, imam prava da to učinim na neki svoj način. Srecan Badnji dan svima koji slave i Božic, a najviše Srbiji i Srbima širom svijeta, al najviše ipak mojim zemljacima, Prokupčanima.️

Kada se radi o reakciji komšija Švajcaraca, kaže da su opet bile pozitivne i dobre, kao i da je bilo i onih koji su ga pitali sa kojim će automobilom ili prevoznim sredstvom ići po badnjak sledeće godine na Badnji dan.

Sudeći po Ljubišinoj ljubavi prema četvorotočkašima i dvotočkašima, nema sumnje da će i Badnji dan 2021. godine dočekati na originalan način.

Foto:Ljubiša Marunović/Privatna arhiva

Novi.ba/Blic.rs

Više saznajte na izvornom linku: – SRBIJA BRUJI O ČOVJEKU KOJI JE VOZIO BADNJAK NA FERARIJU, A EVO KAKO ON IZGLEDA: Svi su u nevjerici, zar je ovo on?? / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.