Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je premijerka te zemlje Ana Brnabić za RTS. 

– Granice ostaju otvorene za državljane Srbije koji se vraćaju iz inozemstva, za diplomate i strane državljane s boravišnom dozvolom. Uz to, kao nova mjera Vlade, donesena je odluka da plaćanje računa za penzionere i domaćinstva u kojima ima penzionera bude odloženo, i to za tri mjeseca – navela je Brnabić.

Dodala je da će od 1. aprila biti povećane plaće u zdravstvu, te istakla kako je “likvidnost odlična, kao i stanje budžeta”.

– Nemamo problem s platama i penzijama, penzionerima odlažemo plaćanje računa za februar, mart i april, bez kamate – rekla je premijerka Srbije.

Od večeras su granice Srbije zatvorene i na njima će biti vojska, istakla je Brnabić, napomenuvši da će ono  pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.


– Srbija se zatvara večeras – rekla je premijerka te zemlje za RTS. 

Brnabić je kazala i kako je “najjača moguća preporuka ljudima da sjede kod kuće i budu u samoizolaciji. 

– Predškolske, školske i visokoškolske ustanove će od sutra ujutru biti zatvorene – podsjetila je Brnabić.

Svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće, oni koji ne mogu, što nije slučaj u najvećem broju sektora, osim u proizvodnim, tu će morati da se poduzmu zaštitne mjere, dodala je ona te zamolila sve da imaju razumijevanja. 

– Nema mjesta za paniku. Imali smo sastanak na dnevnom nivou gdje smo donijeli odluku o zabrani iznosa strateških proizvoda. Dakle nema nestašica u tom smislu, može da se desi da je raf prazan. Apel ljudima da ne kupuju količine koje ne mogu da iskoriste u narednih mjesec dana. Zaista je važna solidarnost, ovo nije borba Vlade Republike Srbije i predsjednika, ovo je borba svih nas – poručila je Brnabić. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Srbija od večeras zatvorena, na granicama i vojska / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.