Beograđanin Bora M. (46), poznat kao koljač iz Španije, jer je prošlog avgusta u ljetovalištu Kosta del Sol na terasi vezao svog druga i zaklao ga naočigled svih prolaznika, pušten je iz španskog pritvora i trenutno se nalazi u Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr. Laza Lazarević” u Beogradu nakon što je napravio nekoliko ozbiljnih incidenata po povratku u Srbiju, piše “Telegraf”.

Podsjetimo, Bora je u Španiji osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom provjere na dvije godine. Prema pisanju srbijanskih medija, on je iz Španije došao u Srbiju 13. januara, a u Kliniku “Laza Lazarević” smješten je deset dana poslije. 

“Telegrafov” izvor tvrdi da je on po povratku u Beograd nastavio s bahatim i agresivnim ponašanjem. Takvo njegovo ponašanje pogotovo su osjetili gosti i osoblje jednog kafića na Vračaru i restorana na Senjaku.

– U jednom kafiću na Vračaru išamarao je konobaricu samo zato što mu je najljubaznije rekla da zatvori vrata za sobom. Djevojka je nakon toga dala otkaz. Dva dana kasnije, tačnije u četvrtak, 23. januara, bahato se ponašao u jednom poznatom restoranu na Senjaku. Išao je od gosta do gosta i tjerao ih da kažu “tekton”. Gdje god da se pojavio otkako je došao iz Španije, pravio je probleme, a takav je bio i ranije – govori izvor za “Telegraf”.

Nakon ova dva incidenta, Bora M., koji je labilna osoba i dugogodišnji duševni bolesnik, uhapšen je, a zatim smješten u bolnicu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Srbijanski koljač iz Španije pušten iz zatvora pa u Srbiji pretukao konobaricu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.