Čim smo izvukli Dinamo, odmah su me svi u klubu pitali što ih očekuje na Maksimiru. Rekao sam im: ‘Paklena atmosfera!’, priča nam Đorđe Denić (23), srpski veznjak, jedan od najboljih u Rosenborgu.

Samo dvije utakmice dijele Dinamo od Lige prvaka i zarade od 15,25 milijuna eura. Dvije utakmice i jedna momčad – Rosenborg. Bjelica ih je okarakterizirao kao “neugodne Skandinavce, fizički i trkački odličnu momčad”, no mi smo odlučili provjeriti iz prve ruke.

– Iskreno, nismo htjeli Dinamo, priželjkivali smo Ferencvaroš jer je Dinamo bolja momčad. Ali dobar je ždrijeb.

U Hrvatskoj svi smatraju Dinamo velikim favoritom, praktički su vas već otpisali i prije početka utakmice.

– Ne bih se složio. Nema tu favorita. Sve je moguće.

Jeste ikad igrali na Maksimiru?

– Nikad. Ali znam da je Dinamo daleko najbolji klub u Hrvatskoj. Godinama pokazuje da ima ozbiljne igrače, koji odlaze u najveće europske klubove i to za velik novac. Slabo pratim hrvatski nogomet, ali znam da je Dinamo odličan.

Rasprodana je i istočna maksimirska tribina, ostalo je još nešto malo ulaznica za zapad gore i jug.

– Znam da nas čekao pakao, ali moji suigrači znaju da na Balkanu uvijek mogu očekivati paklenu atmosferu. Bojim li se mogućih uvreda? Ne, to su stvari na koje se naviknete.Bez navijača nogomet ne bi bio isti, oni su na stadionu zaduženi za atmosferu – kaže Denić, koji je do dolaska u Rosenborg igrao u beogradskom Radu, gdje je bio kapetan. Također, prošao je sve srpske mlađe selekcije. Kao i njegov protivnik Dani Olmo, koji će biti najveća prijetnja Norvežanima.

– Iskreno, nisam ga gledao, ali vidim da je mlad i sigurno perspektivan. Uopće ne sumnjam da će ga Dinamo progurati do najvećih europskih klubova.

Đorđu će to biti prvi put da dolazi u Zagreb.

– Nisam nikad bio u Zagrebu, pa se nadam da ću imati barem malo slobodnog vremena prošetati gradom, da ga vidim.

U Hrvatskoj igra deset srpskih nogometaša, najbrojnija su, ako izuzmemo Hrvate, nacija u HNL-u.

– Znam, među njima su mi i prijatelji. Čujemo se često i kažu da im je vrlo lijepo.

Biste li vi došli u Hrvatsku da vas pozovu, primjerice, Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka…?

– Ozbiljno bih razmotrio.

Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL

A što kažu prijatelji iz Beograda, “pale” li vas na susret?

– Ha, šalju mi poruke da izbacimo Dinamo.

Dijete se beogradskog Rada, gdje ste prošli sve selekcije, bili ste i kapetan. Kako je rasti, a da niste navijač Zvezde ili Partizana.

– Proveo sam u Radu cijelu omladinsku školu i zaigrao za prvu momčad. Normalno da mi je Rad u srcu. Ostalo ću zadržati za sebe.

Kakav je život u Norveškoj, državi u kojoj je pivo 70 kuna.

– Baš sam platio šišanje 50 eura i pizzu 20 eura. Užas, mislim da se nikad neću naviknuti na ove cijene, nisam mogao vjerovati da je tako skupo – zaključio je Denić.

Izvor: Dubravko Miličić / 24sata.hr