Majka Jelene Marjanović, pjevačice koja je prije osam dana brutalno ubijena najvjerovatnije tupim predmetom, Zorica, i dalje ne može sebi da dođe od šoka i jedino šta je zanima je da se ubica njenog djeteta što prije pronađe.

– Nemam snage više da pričam. Samo želim da saznam ko je ubio moju Jecu. Nadam se da će taj dan uskoro doći – bilo je jedino što je Zorica mogla da izusti.

Ona sama živi u porodičnoj kući u Borči, teško je bolesna, a o njoj su ranije brinuli kćerka Jelena i zet Zoran Marjanović.

Jelena je u subotu, 2. aprila nestala oko 15 sati, na nasipu u Borči, gdje je uvijek trčala. Porodica i prijatelji su odmah krenuli da je traže, a njen nestanak je privaljen tog dana oko 20 sati. Pronađena je sutradan, sa smrskanom glavom, a posljednji telefonski razgovor je imala sa svojom majkom.

– Čule smo se oko 15.30 sati, kada je bila otprilike na pola staze. Rekla mi je da ide da istrči još jedan krug, pa će otići svojima da im da da jedu i da će onda poslije doći do mene – ispričala je Zorica kada je Jelena pronađena, pa dodala:

– U danima pred nestanak se ponašala normalno, nije mi se žalila da joj bilo ko prijeti niti da ima neke ljubomorne fanove. Njen muž Zoran je stalno bio s njom i mnogo su bili vezani. Ne sumnjam ni u koga jer nije imala neprijatelja, ali da je neko usred dana otme iz čista mira i ubije je… – nije imala snage da završi priču.

Obdukcijom je utvrđeno da Jelena nije silovana, imala je odbrambene povrede po rukama, ali i po tijelu od udaraca koje joj je zadao napadač. Od prvih udaraca se onesvijestila, a zatim ju je ubica oduvkao do kanala, i bacio je.

Kako dani prolaze, Zoran se prisjeća novijih detalja vezano za taj dan, zbog čega se istraga skoro svakodnevno mijenja.

– Svake nedjelje Jelena, Jana i ja smo odlazili na nasip. Dok je ona trčala, kćerka i ja smo se igrali na poljani. Nakon sat, dva popeli bismo se na stazu i krenuli Jeleni u susret. Obično smo se nalazili na pola puta od rampe. Međutim, na to mjesto moja Jeca nije došla. Krenuli smo dalje, očekujući da će naići. Pozvao sam je dva puta mobilnim, ali se nije javljala. Obuzeo me je neki strah jer je vrijeme prolazilo. Nije je bilo nigde na stazi, ana telefon se nije javljala. To nije ličilo na nju. Krenuo sam panično da je tražim – rekao je Zoran koji je istakao da je policiji prijavio nestanak kasnije jer je čekao zahtjev za otkup.