Uramljen Messijev dres, Ronaldinhov dres i dalje istog mirisa kao 2010. godine uredno složen u ormaru. Što bi dao prosječni zaljubljenik u nogomet za ovo bogatstvo? Ma ne bi ga prodao da netko ponudi milijune. 

E pa nažalost, postoji i druga metoda, a to je krađa. Paragvajski napadač Edgar Benitez (32) godinama je skupljao dresove i došao do brojke 1000. U kolekciji je imao Messijev, Ronaldinhov, Pogbin dres, ali nažalost sada te dresove može gledati samo na fotografijama. 

Bivši paragvajski reprezentivac je renovirao svoj dom, a za lopove je to bila idealna prilika. Provalili su u njegovu kuću i ukrali sve dresove! Naravno, neki dresovi poput Messijevog su završili na crnom tržištu, a policija mu je uspjela vratiti samo 65 komada.

LE ROBARON LA PIEL
Al atacante de #Guaraní, Édgar Benítez, le robaron 1.000 camisetas, además guantes y botines que coleccionó a lo largo de su carrera. Mirá. ⬇ https://t.co/3GfjPg4NI7

— Tigo Sports (@TigoSportsPY) March 30, 2020

– Iz mog doma su ukradeni dresovi koje sam skupljao 15 godina. Policija je vratila njih 65 koji su bili u posjedu nekog tko mi ih je ukrao i nekog tko ih je prodavao – rekao je Benitez.

On i njegova obitelj su u tom trenutku boravili u drugoj kući, a zanimljivo je da je jedan od lopova čovjek koji je radio na obnovi njegove kuće. Bio je upućen u to gdje se što nalazi, a kada je vidio dresove, nije htio propustiti tu zlatnu priliku. No i on će sa sjetom razmišljati o tim dresovima iz zatvorske ćelije. Policija ga je uhitila, a zasad je jedini uhićeni. 

Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Benitez trenutačno igra u Guarani, a za reprezentaciju Paragvaja je skupio 57 nastupa i zabio devet golova. Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu 2010. godine…


Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Srce su mu slomili: Ukrali su mu Messijev i Ronaldinhov dres / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.