Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić najavio je da će prva javna podzemna garaža u Kantonu Sarajevo, koja se nalazi prekoputa Vijećnice i koja će djelimično riješiti problem nedostatka parking prostora u tom dijelu grada, biti završena do sredine novembra, a možda i prije.

– Izgradnjom garaže neće biti riješen samo problem saobraćaja u mirovanju već će istovremeno biti izgrađen i višenamjenski trg koji će svojom površinom biti najveći na području tog kantona – kazao je načelnik za Fenu.

Trg će imati višestruku namjenu za različite manifestacije tokom cijele godine, na sceni koja će biti fiksirana, zatim zelene površine, klupe te dječije igralište.

Garaža će imati na dvije etaže sa 155 parking mjesta, a zahvaljujući saradnji s kompanijom ”Porsche BiH”, imat će i punionicu za električne automobile. Punjenje vozila će biti besplatno, a sve troškove opremanja punionice snosit će ”Porsche”.

Naglasio je da se i ostali mnogobrojni projekti Općine Stari Grad odvijaju prema planiranim aktivnostima te da će, između ostalog, fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Edhem Mulabdić” biti završena ovog vikenda, a da će rekonstrukcija Doma zdravlja, također, biti završena uskoro.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba