Fikretu Abdiću Babi, načelinku općine Velika Kladuša koji se nalazi u pritvoru zbog optužbi za više počinjenih krivičnh djela među kojima je zloupotreba položaja, pristalice i članovi njegove Laburističke stranke snimili su rođendansku čestitku.

Prethodno je Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo optužnicu protiv Edine Abdić Pleho, kćerke Fikreta Abdića, zbog krivičnog djela “oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa”.

Čestitika je ubrzo postala hit na društvenim mrežama i predmet je različitih komentara. Učesnici u video čestitci Babi žele što brži povratak iz zatvora.

Kako izgleda čestitka pogledajte u videu.

Fikret Abdić je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine.

Izvor: oslobodjenje.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.