Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić trenutno je sa svojom obitelji te se uspješno oporavlja od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila 14. srpnja.

Podsjetimo, tom prilikom centar Zvezde zadobio je teške ozljede glave i prsnog koša i zbog toga je helikopterom prebačen u Klinički centar u Beogradu. Sada je situacija puno bolja, a srpski mediji pišu kako će se Kuzmić vratiti na teren već na početku sljedeće godine.

 

– Ognjenov oporavak ide puno bolje nego što je itko očekivao. On je samo deset dana poslije nesreće izašao iz bolnice i šetao gradom, što je zaista nevjerojatno. Ako tako nastavi, postoje velike šanse da se vrati na teren do početka drugog dijela sezone. Naravno, ukoliko ne bude nekih komplikacija – kaže izvor blizak Crvenoj zvezdi.

 Ipak, glasnogovornik kluba, Igor Vujičin, kaže da je njegov povratak na teren trenutno u drugom planu.

 – On se dobro oporavlja i u stalnom je kontaktu sa liječnicima. Redovno ide na kontrole, ali što se tiče povratka na teren, zasad nitko ne može precizno reći  kad će se to dogoditi. Ipak se radi o ozljedama glave i prsnog koša. Teško je u takvoj situaciji davati nekakve prognoze.

 – Ognjen se nalazi kod kuće s obitelji, a za dalje ćemo vidjeti. Potrebno je vrijeme da se čovjek poslije ovakvih ozljeda  vrati normalnom životu. Sve ostalo će zavisiti od odluka liječnika – kaže Vujičin.

Srpski reprezentativac i igrač Crvene zvezde uživa s obitelji u svom stanu u Beogradu, gdje je nastavio kućno liječenje samo dvije nedjelje poslije prometne nesreće.

Prije dva tjedna nije bilo sigurno hoće li se izvući bez posljedica, a danas se već priča kako bi uskoro mogao na parket.  Najnovija fotografija sa Kuzmićevog Instagram profila dokazuje da se košarkaš odlično osjeća i da vodi normalan život bez ikakvih posljedica. Na slici Ognjen uživa u svom domu s njegovim mezimcima, kćerkicom Milanom i sinom Nikolajem.

Osim brzog oporavka srpskog košarkaša, lijepe vijesti stigle su o Kuzmićevom prijatelju Bogdanu Iliću, koji je bio s njim u automobilu. I Bogdan se oporavlja kod kuće, gdje je nastavio liječenje.

Ognjen Kuzmić i njegova supruga Tomiša u ponedjeljak su proslavili tri godine braka. Ovim povodom Kuzmići su na društvenim mrežama podijelili zajedničke fotografije.

Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr