Šest Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica s područja USK-a okupilo se u subotu, 16. maja u Ključu koji je bio domaćin Kantonalnog takmičenja u streljaštvu. Među učesnicima bio je i Savez za sport i rekreaciju invalidnih lica (SSRI) Velike Kladuše, kojeg su predstavljali predsjednik Emir Sarajlija i članovi Zilhad Kudić i Osman Muminović.

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojio je Savez iz Sanskog Mosta, drugo mjesto je pripalo Savezu iz Bužima, a treće Savezu iz Cazina.

S obzirom da je streljaštvo disciplina s kojom su se tek nedavno upoznali članovi velikokladuškog Saveza i da nisu bili u prilici da treniraju i da se bolje pripreme za takmičenje, ističu da su zadovoljni nastupom i prikazanim na takmičenju. Predsjednik SSRI Velike Kladuše Emir Sarajlija je kazao da im je cilj da na prostoru Velike Kladuše stvore uslove za trening i održavanja takmičenja koja se svake godine realiziraju po općinama USK-a, kako bi uskoro bili u mogućnosti da i u Velikoj Kladuši organiziraju Kantonalno takmičenje za invalidna lica u nekoj sportskoj disciplini. Uputio je riječi zahvale svim sponzorima koji su im pomogli da učestvuju na takmičenju u Ključu.

//RADIOVKLADUSA.BA