“Boli me to što mojoj porodici nikad nije dovoljno dobro. Bila sam odlična i nisam često dobijala loše ocjene.

Ali kada kažem da sam dobila 3, to je predavanje i gledanje popreko danima. Kada sam pala vozački isto. Ponašali su se kao da je neko umro. Kada sam padala ispite, ako ne prođem na takmičenju, nemam maksimalan broj bodova…

Škola je važna i treba dati sve od sebe, ali nisam nikad bila opterećena time da budem besprekorna, trudila sam se da imam dobre ocjene.

Ono što je za mene bilo važnije jeste da naučim da ne osuđujem. Upravo zbog ovih stvari nikada nisam govorila kakve probleme imam, jer nisam želela da trpim njihove reakcije. Ko mi je šta dobacio, što sam se posvađala sa drugaricom ili dečkom itd. Padovi su normalna stvar. Tada sam željela samo podršku.

Nikada me poslije neuspjeha nije dočekala lijepa riječ. Ovakve stvari dugo bole. Zato vas molim, razumite i podržite svoju djecu. Ako treba, iskritikujte, ali ne tako da se kasnije živi u strahu i da dijete ne smije da vam se povjeri.”

Više saznajte na izvornom linku: – Šta god uradim, mojoj porodici nije dovoljno dobro…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.