Komšija sa četvrtog sprata u jednoj zgradi na Obilićevom vencu u Beogradu odlučio je da ne želi fasadu, a da stvar bude gora – ta želja mu je ispunjena. 

Naime, svima nam je poznatao da saživot sa nepoznatim ljudima u zgradi nije lak i da svako ima svoje želje i prohtjeve. Rezultat takve jedne “farse” predmet je podsmijeha posljednjih mjeseci u Beogradu. 

Cijela zgrada prekrečena je sivom bojom, a samo oko prozora komšije sa četvrtog bijeli, goli, betonski zid. 

Oko svih prozora siva nova fasada, samo oko tri prozora na cijeloj zgradi fasade nema. 

Printscreen/Facebook/Savski nasip

Otkako se ova fotografija pojavila na društvenim mrežama bukti rasprava u komentarima. Od onih kako čovjek možda nema para za fasadu, pa sve do onih kako odmah treba da ga se kazni. Našao se tu i pokoji šaljiv komentar. 

– Možda čovjek nema para za fasadu – rekao je jedan korisnik Facebooka.

– Neshvatanje zakona, a još manje potezanja istog. Niko nije vlasnik fasade, pojedinačno. Vlasnik ste samo unutrašnje strane zida. Fasada je zajedničko dobro.

– Odnos prema zajedničkom dobru nije razvijen među plemenima Balkana – stoji u komentaru.

– Moguće da će on kasnije sam da uradi u svom stilu – našalili su se ljudi.

– Radi ko šta hoće, jer tako je u mogućnosti, pošto se zakon ne poštuje – stoji u komentaru.

– Kazna odmah. Nema u demokratiji hoću – neću. Većina odlučuje. Ako ti se to ne sviđa, kupiš kuću na selu, pa radi šta hoćeš – zaključio je jedan korisnik Facebooka.

(Novi.ba/Espreso.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – ŠTA SE DESI KAD KOMŠIJA SA 4. SPRATA NEĆE FASADU: Svi se smiju ovom slučaju iz SRBIJE, POGLEDAJTE DOLJE I BIĆE VAM SVE JASNO! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.