Nakon što su decenijama živjeli na ulicama Californije Greg i Mari su dobili ponudu lokalnog biznismena da žive s njim u njegovoj kući vrijednoj četiri miliona dolara. Ovaj par nikada nije ni sanjao da će jednog dana živjeti u luksuznom naselju Piedmontu.

Nakon što su decenijama živjeli na ulicama Californije Greg i Mari su dobili ponudu lokalnog biznismena da žive s njim u njegovoj kući vrijednoj četiri miliona dolara. Ovaj par nikada nije ni sanjao da će jednog dana živjeti u luksuznom naselju Piedmontu.

Iako su živjeli na ulicama, zavoljeli su se i odlučili suprotstaviti onoj ružnoj strani svijeta. To je privuklo pažnju biznismena koji im je ponudio da žive s njim u njegovoj kući. No postavlja se pitanje šta se desilo nakon godinu života u ovakvim luksuznim uvjetima.

“Ono što me je zaintrigiralo i natjeralo da ih pozovem kod sebe je ljubav između njih dvoje, koja je uspjela opstati u vjerovatno jednoj od najsurovijih sredina na svijetu” kazao je Tarry McGrath.

Greg je radio u obezbjeđenju prije nego je ostao bez posla, a Marie je radila kao kasirka. U tom periodu Greg je imao 60, a Marie 50 godina. Njihovo zdravstveno stanje bilo je katastrofalno. Borili su se da prežive.

Milioner Tarry McGrath vidio je kolumnu o beskućnicima i javio se novinaru koji ju je napisao sa željom da im pomogne.

U februaru 2019. godine uselili su se kod Tarryja. Njegovi su ga stalno pitali da li ga je strah da živi s bekućnicima. No priznaje da mu nije bilo lako da se navikne na njih.

“To mi je pomoglo da se vratim u prošlost jer sam i ja kao dijete bio siromašan. Htio sam da im pomognem i ispravim nepravdu”, rekao je McGrath.

Prvih nekoliko mjeseci sve je išlo kako treba, no poslije su nastali problemi. Naime, u Piedmontu živi samo dva posto crnaca. Jednog dana krenuli su na autobusku stanicu i komšije su ih vidjele i pozvale policiju.

Budući da Mari ima skoliozu, voli sjediti na stepenicama, pušiti cigarete i povremeno marihuanu. Prema riječima policijskih službenika, komšije su se žalile i na miris marihuane, a Tarryja su zvali i govorili mu kako su zabrinuti zbog ove situacije te da se plaše za sigurnost svoje djece.

Par se želio vratiti na ulicu kako ne bi pravio probleme svom dobročinitelju, no on to nije dopustio pa se par pokušao uklopiti u zajednicu. Željeli su se zaposliti i dodali da ne žele ponovo biti beskućnici, no ukoliko budu morali, vratit će se svom starom domu.

“Nema šanse da ih pustim da se vrate na ulicu. Većina ljudi koji me dobro poznaju znaju da ih nikad neću izbaciti iz kuće”, rekao je Tarry.

Više saznajte na izvornom linku: S.H.P. – Šta se desilo kada se par beskućnika doselio kod milionera / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.