Nagađanja o lošem zdravlju Vladimira Putina dodatno je potaknula snimka na kojoj se sastaje sa svojim bjeloruskim kolegom.

Već se neko vrijeme nagađa o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, a posljednje snimke ukazuju na simptome koji bi mogli otkriti i od koje točno bolesti boluje.

Na jednoj od njih se vidi kako Putin drhti i čvrsto se drži za stolac što je dodatno pojačalo nagađanja o njegovu zdravstvenu stanju.

Na snimci, snimljenoj 18. veljače, neposredno prije početka njegove invazije na Ukrajinu, vidi se kako u Kremlju dočekuje svog bjeloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka.

Ruskog predsjednika posljednjih mjeseci prate tvrdnje o njegovu narušenu zdravlju, potaknute snimkama njegova napuhana lica, pognutog držanja i stalnog hvatanja za potporu.

Snimka iz veljače pak pokazuje Putina kako stoji i čeka svog bjeloruskog saveznika dok mu ruka počinje snažno drhtati.

Povlači je prema sebi u pokušaju da je smiri, a onda se zamalo spotakne dok nesigurno hoda prema Lukašenku.

Napuhnuti Putin

Kasnije se vidi kako Putin nemirno sjedi na stolcu, neprestano se vrpolji i lupka nogama.

Ova snimka dodatno će potpirivati glasine o njegovoj potencijalnoj bolesti, usred natpisa da se bori s Parkinsonovom bolešću, demencijom ili rakom.

Napuhnuti Putin viđen je kako se drži za stol dok pognuto sjedi u stolcu tijekom televizijskog sastanka sa svojim ministrom obrane Sergejem Šojguom, kada su razgovarali o “oslobađanju” Mariupolja.

Na snimci se vidi kako Putin razgovara sa Šojguom dok desnom rukom hvata rub stola toliko snažno da se čini bijelim te tapka nogom.

Putinovo loše držanje i očito napuhano lice i vrat potaknuli su nagađanja o zdravlju ruskog čelnika, koje je navodno u padu od njegove invazije.

Anders Aslund, švedski ekonomist i bivši savjetnik za Ukrajinu i Rusiju, rekao je da video prikazuje Putina i Šojgua kao “depresivne i naizgled lošeg zdravlja”.

Liječenje steroidimaPostoje i nagađanja da je Putin podvrgnut liječenju steroidima, dok neka izvješća sugeriraju da je stalno u pratnji liječnika specijaliziranog za rak štitnjače, kirurga Jevgenija Selivanova, iz Centralne kliničke bolnice u Moskvi.

On je najmanje 35 puta letio kod ruskog predsjednika u crnomorsko ljetovalište Soči.

Pitanja o Putinovu zdravlju pojavila su se i nakon što je nazočio pravoslavnom uskrsnom slavlju u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja proteklog vikenda.

Tada je radio grimase, vrpoljio se i grizao usnu. Neki su to protumačili kao znak njegova duševna stanja tijekom rata, dok su drugi pretpostavili da možda boluje od Parkinsonove bolesti.(net.hr)