Zdravko Mamić je u junu 2018. nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama.

Bivši izvršni direktor Dinama i nekadašnji dopredsjednik HNS-a, Zdravko Mamić, čini se ne brine se previše oko nadolazećeg izricanja presude za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama, piše net.hr.

Podsjećamo, Zdravko Mamić je nepravosnažno osuđen na šest i pol godina zatvora, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Njegov brat Zoran Mamić tada je nepravosnažno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine zatvora, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora. O to je prvostepenoj presudi nedavno raspravljao Vrhovni sud.

O slučaju sada raspravlja Vrhovni sud i čeka se njihova konačna odluka, ali ne zna se kada će točno biti donesena.

A šta za to vrijeme radi Zdravko Mamić?

Pa, recimo da se dobro provodi. Naime, na YouTubeu, a onda i Mamićevim službenim društvenim mrežama osvanuo je video na kojem Mamić priča viceve s poznatim bosankohercegovačkim vicmaherom, Edinom Adilovićem. Video je izazvao lavinu reakcija, a kako je pušten na Mamićevom Facebook profilu, gdje ima svoju vojsku obožavatelja, one su, eto, uglavnom vrlo pozitivne…

Izvor: Avaz.ba