U HRT-ovoj emisiji ‘Stadion’, sudački ekspert Marijo Strahonja bavio se samo komentiranjem suđenja pa nakon slušanja opetovanih psovki Dinamovog trenera Nenada Bjelice glavnom sucu Dariju Belu i njegovim asistentima iskritizirao – suca.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Igrala se 35. minuta, Bel je zaustavio jednu Dinamovu kontru naknadnim suđenjem faula, a Bjelica je poludio misleći da je morao pustiti prednost pa četvrtog suca i Bela zasuo urlanjem koje je odjekivalo cijelim Maksimirom:

– Je**m vas ja u vaša pravila! Ili je faul ili je prednost. Objasni mi… Ne možeš, jer ne znaš! Je**m vas u pravila vaša! – urlao je Bjelica, a suci ga pokušali smiriti pa se na kraju maknuli od njega bez ikakvih sankcija.

NENAD BJELICA

‘Nekada nekorektno reagiram na odluke sudaca, Bože moj…’

Strahonja je sve prokomentirao ovako:

– Sudac ima pravo pustiti prednost pa ju vratiti u normalnim granicama vremena. Žao mi je što nije odmah reagirao i žutim kartonom kaznio Bjelicu te uspostavio autoritet i zaštitio pravila nogometne igre. Opravdano je isključio Suka, ali… Nije me Bel baš impresionirao – reklo je Oko sokolovo bez komentara na Bjeličine ispade.

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Suci Igor Pajač i Marin V idulin po općem su dojmu sjajno obavili svoj posao u Splitu (Hajduk-Lokomotiva 1-0) i pored Drave (Osijek-Inter 1-1), ali Marko Matoc je razočarao na Kvarneru (Rijeka-Sl.Belupo 1-0).

– Čisti crveni za Belupo u 71’ i ispravna odluka Marka Matoca, uz nadzor VAR-a. U 75’, na žalost, pogreška… – pričao je Strahonja.

– Nije sudio čisti penal za Rijeku, prekršaj na Tiboru Haliloviću. Ni Matoc, ni suci u VAR sobi nisu vidjeli da je to morao biti prekršaj. A sudac nije otišao provjeriti na ekranu jer mu to nisu sugerirali iz VAR sobe. To je pogreška i glavnog i sudaca u VAR sobi!

Foto: NK Rijeka

O riječkoj buri na koju su se žalili Dinamovci poslije 0-1 poraza na Rujevici u četvrtfinalu Kupa?

– Ne postoje u pravila nogometne igre prema kojima bi određena brzina vjetra bila razlog prekida utakmice – rekao je Strahonja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Stadion: Mario Strahonja o Bjeličinim psovkama / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.