MARIO STANIĆ održao je konferenciju za medije, a tijek presice mogli ste pratiti i u tekstualnom prijenosu na Indexu. Stanić je došao na presicu i odmah dozvolio pitanja novinara.

Presica se razvila tako da je Stanić kroz pitanja novinara rekapitulirao zimski prijelazni rok u Hajduku, komentirao je i situaciju oko Darka Nejašmića i njegova manjka minutaže, a onda je krenuo u obračun s novinarima jer mu se ne sviđa na koji način se piše o stanju u Hajduku.

Nakon toga je komentirao problem napadača koji Hajduk ima, dotaknuo se i Didiera Drogbe, a kako je presica išla kraju, spomenuti su i ovih dana u Hrvatskoj itekako aktualni masoni. 

U Koprivnici prvi put nije bilo naše djece, kako to komentirate? 

“Mi smo svoje stavove odmah jasno definirali, ne bih se složio da nije bilo igrača, Kreković je ušao. Nije počeo, ali je ušao”, rekao je Stanić. 

Je li moguće da nije bilo igrača za dovesti u Hajduk? 

“U obrani smo ostali bez dvojice igrača, otišao nam je i Bradarić, nismo imali puno vremena za dovođenje zamjena. Nismo doveli napadača, ali nismo htjeli dovesti bilo koga. Napadači su jako skupi, ozbiljni klubovi ih ne puštaju osim za određene i velike količine novca. Kopali smo puno, potrošili smo puno energije po pitanju širenja kadra, preuzeli smo odgovornost da ne zatvaramo mogućnost igranja određenim mlađim igračima. Ako malo bolje pogledate, da je prvi Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Druga stvar je pitanje odlaska napadača, a to je Jairo. Imali smo ozbiljnu ponudu i struka je zaključila da je puno manji rizik ostati s njim kojeg poznajemo nego raditi neke populističke poteze. Rekli smo da nećemo raditi stihijske poteze i toga se držimo”, rekao je Stanić. 

“Što se tiče naših igrača i stožera, imamo jedan jako dobar odnos. Juriću nije išlo, ali ne treba ga sad pribijati na križ”, rekao je Stanić na pitanje o stanju s igračima u kadru. 

Što je s Nejašmićem? 

“Moram biti direktan. Toliko je članaka izašlo o njemu, kao o cijelom Hajduku, očito postoje neke interesne skupine i lobiji koji stvaraju priču oko njega. Rade mu medvjeđu uslugu. Teren je jedino mjerilo, nitko se neće u momčad nametnuti preko agenata i veza, živimo na tržištu na kakvom radimo. Naša filozofija je potpuno suprotna od mišljenja medija i agenata, ponavljam, teren je jedino mjerilo. Ja znam da to nije neka senzacija koja će se klikati u medijima, ali tako je. Apsurdno je očekivati da će se neko preko medija nametnuti. Ja sam bio na 95 treninga i samo se trening gleda, pravila su ista za sve. Cjelina je ta koja izbacuje pojedince, zašto se vrtimo u krug oko jednog pojedinca? Neki će sami otpadati, neki će se nametnuti, ali to je bit sporta”, rekao je Stanić. 

Imate li plan za podizanje cijene igračima? 

“Ne mogu vam sad obećati da ćemo za tri mjeseca prodati nekoga za ogromnu svotu novca, dajte nam vremena. Novi je sustav, novi su planovi, ima kvalitete u ekipi, ali poanta cijele priče je da se stvara fama. Tvrdi se da Hajduk mora prodavati igrače, mogli smo prodati i Jaira pa ga nismo prodali. Nismo mogli dobiti ono što smo htjeli i donijeli smo odluku koja je na nama. Smatramo da i s ovom momčadi možemo biti drugi, to možemo biti”, rekao je Stanić. 

Što mislite kada govorite o nametanju preko agenata? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ispada kao da naš trener nema pravo odabira na igrače, zato što je netko nekog proglasio projektom ili najvećom Hajdukovom investicijom. To kod nas neće proći, na krivom smo tragu. Jedino mjerilo je teren, još jednom ponavljam”, rekao je Stanić pa nastavio o pitanju napadača:

“Nismo doveli napadača jer nismo našli zadovoljavajuću opciju, to je sve. Stvara se neka fama oko Hajduka i potrage za napadačem. Da, tražili smo ga, ali ne možemo nego ono što možemo, pa tko ne bi volio vidjeti nekog Drogbu u Hajduku ili nekog sjajnog napadača? Ali moramo biti realni i tako poslovati, a to i radimo”, istaknuo je Stanić.

Što je s Hamzom Barryjem? 

“Nismo još ništa dogovorili, ali pregovaramo. Bio bih najsretniji da vam sada mogu reći da smo produljili ugovor, ali još pregovaramo. Kad i ako se dogovorimo, izaći ćemo s time prema medijima”, rekao je Stanić pa kratko prokomentirao budućnost kluba:

“Ne bih se htio previše zalijetati i govoriti o tome što će biti sljedećeg ljeta, a kamoli dalje. Tek smo tu dva mjeseca, ne znamo još kako će se stvari razvijati, ali mislim da u Hajduku u ovom trenutku najviše pati mentalni aspekt. Još uvijek se osjeti nervoza ili grč kad se izlazi na Poljud. Momčad je na pripremama pokazivala više samopouzdanja i hrabrosti nego kad smo ušli u prvenstvu, čini mi se da pritisak koji se nameće zbog rezultata prelazi u strah umjesto da prijeđe u jednu dozu izazova. Tu ima posla za raditi, ali kad to popravimo, bit će bolje”, istaknuo je Stanić pa istim argumentima branio loše rezultate Hajduka na gostovanjima. 

Jradijev status?

“U procesu je rješavanja, na njega maksimalno računamo, to će se riješiti”, rekao je Stanić.

Što ste zatekli kad ste došli u Hajduk? 

“Kad sam dolazio, došao sam s jednom vrstom grča pod dojmom medija i pod dojmom nekakvih stvari koje nisu ni blizu istine. Nema što se nije vezalo za Hajduk, od toga da ga vodi ulica, do orjunaša… valjda samo fale masoni da priča bude potpuna. Određeni mediji očito imaju potrebu da destabiliziraju klub, ja vam tvrdim da slika nije ni približno onakva kakvom se prezentira u medijima. Čim nešto ne bude kako treba, ja ću prvi izaći u javnost i reći da je tako. To dilanje netočnih informacija je zagadilo Hajduk i cijeli jedan dio Hrvatske”, rekao je Stanić.

Je li momčad sada jača, slabija ili jednaka onoj koja je bila prije prijelaznog roka? 

“Momčad je bolja, Tudor će uz našu pomoć nametnuti nogomet koji neće biti samo naš, bit će poruka konzumentima, navijačima. Neće biti svrha sam sebi. Nekakvi procesi u nogometu traju najmanje četiri godine, mi ne tražimo četiri godine nego dvije. Nakon dvije ćemo podvući crtu i vidjeti gdje smo. Mi nismo ovdje došli da bismo nekome podilazili, tu smo da radimo svoj posao. Nismo mutavi i nismo naivni, određeni mediji podcjenjuju našu inteligenciju, ali naša poruka je jasna. To neće proći”, ponovno je naglasio Stanić pa zaključio pričom o naslovu prvaka: 

“Hajduk će biti prvak prije ili kasnije. Riječ je o velikom klubu koji će se posložiti prije ili kasnije, to nije upitno”, rekao je Stanić i time zaključio presicu.  

Više saznajte na izvornom linku: – Stanić se na presici obračunavao s novinarima, pričao o Drogbi i masonima / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.