Stanija javno pokazala kakve ponude dobija, cifre će vas ostaviti bez teksta

krajina24h.net
Stanija Dobrojević je vjerovatno već navikla da joj raznorazne poruke stižu u inboks.

Stanija Dobrojević je vjerovatno već navikla da joj raznorazne poruke stižu u inboks. Međutim, i nju ponekad nešto toliko iznenadi, da mora da podijeli sa svojim pratiocima.

Stanija je tako na Instagram “okačila” poruke koje je dobila od jednog obožavatelja, a sudeći po onome što je napisala u opisu, nije mogla da vjeruje šta čita.

Naime, nepoznati muškarac nudio joj je veliku sumu novca ukoliko pristane da se vidi sa njim, dok je Dobrojevićeva ovo ironično prokomentarisala:

– Kad uđem u poruke… Blago meni!

 

Evo kako je “namagarčio” sponzorušu: Ovo joj nije trebalo ! (VIDEO)

Šta kaže WIKIPEDIJA o “Sponzorušama”:

Sponzoruša je, u pravilu pežorativan, izraz koji opisuje ženu koja kao ljubavnica ili djevojka održava vezu sa nekim, obično starijim, muškarcem, a pri čemu joj je glavni motiv novac, materijalna sigurnost i/li luksuz koji joj pruža muškarac. Muškarac se u takvom odnosu naziva sponzor. Ponekad se u širem smislu koristi i za mlade žene koje se iz istih motiva nalaze u braku sa starijim muškarcima.

Izraz se prvi put pojavio 1990-ih u beogradskom žargonu kako bi opisao žene koje su se u javnosti pojavljivale kao pratilje pripadnika nove skorojevićevske elite naglo obogaćene u kaosu ratova i postkomunističke tranzicije. Izraz je vrlo brzo stekao popularnost i izvan granica Srbije te se danas naširoko koristi u većini zemalja bivše Jugoslavije.

Pogledajte kako je namagarčio sponzorušu OVDJE.

 

Domaća loza i šljivovica ne mogu preko granice u EU

Sezona godišnjih odmora je pred nama. Jedna od važnijih stvari o kojima moraju voditi računa državljani BiH su dokumenti potrebni za putovanje.

Provjerite pasoše

U normalnim okolnostima to ne bi trebao biti problem, ali godinama se pred samu sezonu pojavljuje i problem vezan uz nestanak knjižica za pasoše. Nedavno je razlog bio dodjeljivanje posla pojedinim inostranim kompanijama, pa je i vađenje pasoša postalo izuzetno stresan dio priprema za putovanje, piše Večernji list BiH.

Važno pravilo prilikom putovanja u države za koje stanovnicima BiH nisu potrebne vize je važenje pasoša. Za sve članice potpisnice Schengenskog sporazuma vrijedi isto pravilo, a to je da vam pasoš mora vrijediti najmanje tri mjeseca nakon planiranog datuma povratka u BiH.

Onima koji imaju novca za putovanje, ali nemaju pasoša, najlakše je zaputiti se preko Svitave do jedinog bh. grada na Jadranu Neuma. Oni koji bi ipak bez pasoša preko granice, s ličnom kartom, mogu birati između Srbije, Crne Gore i Albanije. S te tri države BiH ima sklopljen sporazum o prelasku granice uz ličnu kartu. Kako biste izbjegli nepotrebna zadržavanja, važno je pridržavati se osnovnih odredbi o količini unesene robe u Hrvatsku, odnosno u EU. Od aprila 2017. godine krenulo se s pooštrenim mjerama kontrola vanjskih granica EU, pa tako i Hrvatske za građane BiH i Srbije, ali i za Hrvate na granici sa Schengenom.

Bez mesa i mlijeka

Građani koji planiraju godišnji odmor izvan BiH, prilikom prelaska granice trebaju posebno paziti na prehrambene proizvode koje nose sa sobom jer nije dopušteno nositi mliječne i proizvode od mesa, pa čak ni u sendviču.

Prema uputi Carinske uprave Hrvatske, građani u prtljazi ne smiju imati ni male količine mesa i mlijeka ni njihove proizvode.

Kada je u pitanju novac, fizička osoba prilikom ulaska na područje EU i izlaska iz njega, a koja sa sobom nosi gotovinu u iznosu od 10.000 € ili više, u obvezi je prijaviti taj iznos carinskoj službi zemlje ulaska u EU. Cigarete, duhan i alkoholna pića mogu se prenositi u strogo ograničenim količinama. Dopušteno je ponijeti i jednu litru alkoholnoga pića, ali u originalnom pakiranju, što znači da domaća lozovača i šljivovica ne dolaze u obzir.

 

Da li često puštate gasove tokom dana? Prijeti vam ozbiljan problem opasan po vaše zdravlje

Koliko ispuštate puno gasova dnevno, to može ukazivati na određene probleme. Zato to nemojte zanemarivati.

Normalno je da ispuštamo gasove, ali ako su oni učestali i vrlo neprijatnog mirisa nego inače, to može značiti da je vaš organizam pun toksina.

To znači da su prisutne i neke bakterije.  Zbog toga trebate promijeniti način ishrane.Zdravo se hraniti, jesti više voća i povrća, te smanjiti unos šećera.

Smatra se da je normalno da gasove ispustite 10 puta dnevno, a više od toga može ukazivati na ovakav problem. Zato promijenite način ishrane i biće bolje. Tako ćete očistiti svoj organizam od bakterija i toksina.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, a za više korisnog sadržaja ostanite uz našu web stranicu svaki dan, te podijelite sa vašim prijateljima i rodbinom.

Mame konačno priznale: Više vole najmlađe dijete

Pitajte mamu i tatu jeste li im draži vi ili vaša braća i sestre i zasigurno će reći da ste im svi jednako dragi.

Posljednje provedeno istraživanje pokazuje da lažu.

Iako to ne žele otvoreno priznati, većina roditelja ima dijete koje im je draže. Na online forumu Mumsnet provedeno je istraživanje 1000 majki, a njih više od polovice je pod okriljem anonimnosti priznalo da im je draže najmlađe dijete. Samo četvrtina majki priznala je da im je draže prvorođeno dijete.

Ono što je većina majki navela kao razlog veće ljubavi prema najmlađem djetetu jest to što je “prvo dijete teže i zahtjevnije”. Stručnjaci pak upozoravaju da se majke ne trebaju osjećati loše jer imaju različite osjećaje prema djeci.

“Favoriziranje djece je jedan od posljednjih tabua i može izazvati krivnju, pa je važno naglasiti da je riječ o čestoj pojavi i nije užasno”, rekla je Justine Roberts, osnivačica Gransneta.

Prije ovog istraživanja provedeno je još jedno u kojem su majke rekle da od njihove djece, najmlađe bi najvjerojatnije reklo da joj je najdraže. Samo petina djece misli da nema favoriziranja u njihovoj obitelji. Isto istraživanje pokazalo je i da su prvorođena djeca više vezana uz majku pa se čak i u odrasloj dobi više druže s njom. To potvrđuju i majke, koje misle da imaju najviše zajedničkih interesa s najstarijim djetetom.

Čini se da ima istine i u postojanju “sindroma srednjeg djeteta”, onog koje dobiva najmanje pažnje majke, no istraživači misle da ga izazivaju sama djeca koja se najmanje oslanjaju na svoje majke čak i u odrasloj dobi.

“Majke se jako brinu oko svega s prvim djetetom, a kad stignu ostala djeca opuštenije su jer su već iskusile sve loše i dobro. Mlađa djeca uče na greškama starije pa su zbog toga manja briga za svoje majke”, zaključio je voditelj istraživanja Aoife Davey.

Ove djevojke su zaista prelijepe: Morate ih zapratiti na Instagramu (FOTO)

Ove djevojke su zaista prelijepe.

Pogledajte njihove fotografije i zaključit ćete zašto ih jednostavno morate zapratiti na Inastagramu.

Emily Sears

 Abigail Ratchford

Alice Peneaca

 

Anna Nyström

 

 

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...