Sjednica kolegija Skupštine grada Banja Luka, koja je trebala biti održana danas, odgođena je za sutra zbog nedolaska gradonačelnika Draška Stanivukovića, rekao je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Nije bio kvoruma
Ilić je rekao da je kabinetu gradonačelnika dostavljen poziv za sjednicu na kojoj je trebao biti dogovoren termin održavanja vanredne sjednice Skupštine grada o novom prjedlogu budžeta za ovu godinu.

– Ovo je stvar osnovne kulture. Normalno je da svako od nas kasni, ali je pristojno je javiti se i reći da ne možete doći – rekao je Ilić novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da nije bilo potrebnog kvoruma za održavanje sjednice i da je predlagač budžeta obavezan da prisustvuje i sjednici kolegija i Skupštine grada na kojima se o tome raspravlja.

Ilić je sjednicu kolegija zakazao za sutra u 10 sati, dodavši kako je važno da ona bude održana i da se utvrdi termin vanredne sjednice.

Naveo je da je šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić javio da ne može doći jer ima povišenu temperaturu, ali da je umjesto njega došao kao njegova zamjena odbornik Zoran Popović.

Ilić je izrazio nadu da će se situacija u vezi s budžetom grada što prije otkočiti te da će Banja Luka nastaviti normalno funkcionirati.

Brojne obaveze
Stanivuković je rekao da je imao sastanke i da nije bilo razloga da se sjednica kolegija odgađa za sutra.

Naveo je da predstavnici skupštinske veći “moraju znati kolike obaveze ima gradonačelnik”

(avaz)