Stanje na cestama: Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

Biscani.net

Počeli su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (na Bradini), zbog čega se na tom lokalitetu saobraća usporeno.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Povremeno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozače podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11. Na vrijeme pripremite vaše vozilo za zimske uslove za vožnju.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...