21.11.2015., Zagreb - Nakon dugog razdoblja izuzetno lijepog vremena Sljeme prekrio snje?ni pokrivac. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na putne pravce: Olovo-Kladanj, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak i Trnovo-Dobro Polje, na kojima je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Zenica-Doboj, Tuzla-Bijeljina, Tuzla-Orašje, Livno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ključ-Bosanski Petrovac-Ripač i Bosanski Petrovac-Drvar. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na putevima na području Mostara, Čapljine, Livna, Glamoča, Gruda, Bugojna i Travnika.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Vozače molimo za maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.