U požaru koji je jučer oko 17:25 sati izbio u ulici Terzibašina u starogradskoj sarajevskoj opštini, najvjerovatnije od posljedica gušenja ugljenmonoksidom smrtno je stradao 84-godišnji mještanin F.I.

Kako saznajemo radi se o nesretnom slučaju i treća osoba u smislu podmetanja požara se ne može dovesti u vezu sa ovim događajem. Naime prema preliminarnim rezultatima istraga do požara je došlo navodno prilikom loženja vatre u domaćinstvu.

Uviđaj je obavljen u prisustvu dežurnog tužioca, a jasan uzrok izbijanja vatre će biti poznat nakon što vještak protivpožarne struke dostavi svoj izvještaj. Tijelo nesretnog starca odvezeno je u prosekturu Bare gdje će biti izvršena obudkcija koja će pokazati tačan uzrok smrti.

Požar su ugasili sarajevki vatrogasci, a na objektu je pričinjena materijalna šteta.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.