Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman. Citat je postao svjetski poznat, ne baš po mudrosti, a autor je Claudio Caniggia (53) nekadašnji ‘sumanuto’ brzi napadač Rome, Atalante, Verone, Benfice, Rivera, Boce, Rangersa…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Golman, osam ‘drvosječa’, Maradona i Caniggia. To je bilo dovoljno da se pred Argentinom s kraja ’80-ih i početka ’90-ih cijelom svijetu tresu noge od straha. Caniggia je bio abnormalno brz. Neuhvatljiv.

Ima troje, naravno, odrasle djece. Kćer i dva sina od kojih barem jedan, ne da nije neuhvatljiv nego je – svakako ‘uhvatljiv’. Dečko se zove Alexander Dimitri, ima 27 godina, a sa djevojkom plesnog imena, Macarenom Herrera, dvaput je u dva dana uhvaćen u kršenju karantene.

Cura je Meksikanka, zajedno žive u Buenos Airesu, ali malo im se išlo do La Plate. To je mlado, puno života, ne može bit doma, što ćeš… Krenuli u subotu: uhvatilo ih na naplatnim kućicama. Krenuli opet u nedjelju: opet ih uhvatilo na naplatnim kućicama.

Dozvola za izlazaka i kretanje? Ni u mislima. Da nije sin idola nacije vjerojatno bi se hladio iza rešetaka, a Macarena bila deportirana da pleše po Meksiku, ali svejedno su im smislili ‘posebno okrutnu’ kaznu: kućni pritvor, ali – odvojeno.

Claudio Caniggia je 1990. izbacio Dinamo i Europe. Igrao je za Atalantu. U Bergamu 0-0, u Maksimiru velemajstor Zvone Boban iz slobodnjaka zabija jedan od najljepših europskih golova koje je Zagreb ikad vidio, ali onda Caniggia simulira, sudac nasjeda i Talijani su prošli zbog tog jednog gola u gostima, iz nepostojećeg penala.

U Portugalu su bijesni na Cristiana Ronalda. Njemu i njegovoj Georgini usta su puna karantene i izolacije, hvale liječnike i medicinske sestre kao super-junake, a onda svi zajedno malo izađu u šetnju…

Polemica in Portogallo. #CristianoRonaldo e Georgina pizzicati per le strade di Funchal con i bambini. Lo stato lusitano ha stabilito che è vietato uscire di casa fino al 6 aprile a meno di comprovata necessità. pic.twitter.com/ZEWMJbrG6M

— Calcio In Pillole ⚽️ (@CalcioPillole) March 29, 2020

Norberto Solano danas je u stručnom stožeru repke u svojoj domovini, Peruu. I samostalni izbornik U-23 selekcije. Nekad je bio idol Newcastlea. Njega je pak zateklo kako usred policijskog sata karantenu krši na fešti kod frenda. Susjedi su zvali jer je se od glasne glazbe nije dalo živjeti.

– Otišao sam 200 metara dalje, do susjeda. Djevojka djeca i ja, na mirni ručak s prijateljima. Bilo nas je sve skupa petoro – rekao je Solano koji je valjda računao samo sebe, djevojku i troje djece, a ne ostatak društva. Svi osim klinaca zaradili su prijave i novčane kazne.

Ostanite doma! I Ćiro vam kaže…

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.


Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Stari neuhvatljiv, sin baš i nije: Caniggia junior dvaput uhvaćen / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.