Kada je muškarac u Rochesteru, američkoj saveznoj državi New York, odlučio provaliti u kuću 82-godišnje bake Willie Murphy, nije ni slutio da će mu se to obiti o glavu, ali bukvalno.

Kada je muškarac u Rochesteru, američkoj saveznoj državi New York, odlučio provaliti u kuću 82-godišnje bake Willie Murphy, nije ni slutio da će mu se to obiti o glavu, ali bukvalno.

U ispovijesti za strane medije, Murphy je objasnila kako se sve desilo. Kazala je kako se spremala za spavanje kada joj je neko počeo lupati po vratima i moliti da pozove hitnu pomoć za njega, prenosi CNN.

Rekla je da je pozvala policiju i nije pustila muškarca u kuću, no on se tad naljutio i provalio kroz vrata.

“Izabrao je krivu kuću u koju će provaliti. Polumračno je, sama sam i stara. Ali pogodite šta, još sam jaka”, kazala je Murphy, pokazujući mišiće.

“I’m alone and I’m old, but guess what? I’m tough.”

Willie Murphy is 82. She's a powerlifter. When a 28-yr-old man tried to break into her house – she says she took him DOWN. pic.twitter.com/MFXyrG1um0

— Seth Palmer (@sethpalmer3) November 22, 2019
Murphy je inače nagrađivana bodybuilderica koja i u devetom desetljeću života svakodnevno vježba u lokalnoj teretani. Kako je baka ispričala, iskoristila je nekoliko kućnih predmeta kojima je napala 28-godišnjeg uljeza, počevši sa stolom.

Kaže kako je razbila stol o njega, a zatim ga je metalnim nogama od stola nastavila udarati. Nakon što je nekoliko puta skočila na njega, otrčala je u kuhinju, uzela flašu dječjeg šampona i pošpricala muškarca po licu dok je pokušavao ustati.

No, ni tu nije bio kraj. Murphy je tada uzela metlu i nastavila ga udarati.Vrlo brzo nakon toga stigla je i policija, kao i Hitna pomoć koja je odvezla lopova.


Više saznajte na izvornom linku: E. Sk. – Starica (82) u New Yorku prebila lopova koji joj je provalio u kuću / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.