Nakon poraza u Koprivnici svašta se pisalo i pričalo o Hajduku, da igraju sporo, da nisu efikasni, da je igra u prva tri kola bila blijeda i da nije vrijedna spomena. No, gospodo, Hajduk je nakon pet kola najefikasnija momčad hrvatskog prvenstva i u prosjeku zabija visokih 2,5 golova po utakmici!

U redu, neki će reći da je Hajduk imao lagan raspored. I vjerojatno će biti u pravu. No toga kolovoza 2014., kad je Hajduk posljednji put nakon pet kola zabio više od 12 golova na Poljud je dolazio Zadar s Witzerom, Ikićem, Jerbićem, Ivančićem… Prema svim parametrima i kriterijima, barem su za klasu ispod današnje Gorice, koja je na Poljudu primila tri komada. Zadar je u tom kolu primio šest. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ako opet mislite da 12 golova u pet kola nije neki velebni uspjeh, sjetite se da je Hajduk, ne tako davno, prošloga kolovoza, nakon pet kola zabio tek pet golova i bio na osmome mjestu.

Ili, dvije godine prije, kad je zabio devet. Ili, ajmo sad, kad smo krenuli, odvrtjeti do 2014., pa se sjetiti i 2016., kad je zabio osam ili 2015. kad je zabio samo šest. 

TRENERI O UZBUDLJIVOM DERBIJU

Burić: Suđenje? Sve ste vidjeli; Jakirović: Pa ono je bio penal…

Burić možda igra malo defenzivnije od prethodnika, no Hajduk je trenutačno na drugome mjestu, gdje nije završio prvenstvo od 2012. godine.  

Buriću sad slijedi utakmica nakon koje bi Hajduk mogao i na prvo mjesto, prvi put nakon 1390 dana. No neće to biti nimalo lagana utakmica, bit će to velika borba u Gradskom vrtu. Dvaput je Damir Burić gostovao s Hajdukom u prvenstvu u Osijeku i oba puta izgubio. Prvi put u studenom 2015., kad su Osječani slavili golom Tomislava Šarića, i drugi put u svibnju 2016., kad je dva gola za Osijek zabio

Josip Knežević, a za “bile” je strijelac bio Tino Sven Sušić iz penala.

No Burić je već srušio jednu neugodnu tradiciju, pobijedio je Goricu, koju nisu uspjela tri njegova prethodnika…

Izvor: Dubravko Miličić / 24sata.hr