Stoga je postavio oglas na “iBej” u kojem je naveo da prodaje svoju djevojku Keli Grivs

Nešto što je počelo kao nevina šala brzo se pretvorio u međunarodnu, virtuelnu aukciju. Dejli Liks iz Londona odlučio je da se osveti svojoj djevojci za šalu. Stoga je postavio oglas na “iBej” u kojem je naveo da prodaje svoju djevojku Keli Grivs.

U oglasu ju je, štaviše, uporedio sa polovnim automobilom zbog njenog “stalnog zavijanja” i naveo da “gepek malo curi, ali da može da se začepi”. Dodao je da je Keli “uredna, ali kad se zagleda iz blizine vide se znakovi starenja” i da nije “ozbiljno oštećena, ali da se vidi da je korištena”.

Dejvid je pokazao oglas svojoj djevojci prije nego što su izašli na večeru i smijali su se zajedno. Ali, zajednica na internetu je njegovu šalu shvatila poprilično ozbiljno, prenosi Alo.rs.

Moj mobilni telefon je poludio, zvonio je čitavo veče a ponude su pristizale iz svih krajeva svijeta – rekao je on.

Za svega 24 sata njegov oglas je pregledan više od 80.000 puta, a najviša ponuda je bila 119.000 dolara. Aukcija je postala i međunarodna – korisnici iz Sjedinjenih Država, Australije i Evrope davali su svoje ponude za Keli.

– Zapitao sam se šta li sam to uradio… – dodao je Dejvid.

Neki ponuđači su pitali Dejvida da li mogu da “testiraju” Keli, dok su drugi zatražili bolje fotografije njenog tijela. Prema pravilima sajta, “iBej” je uklonio lažni oglas za 24 sata, navodeći da on narušava njihovu politiku koja je protiv prodaje ljudskih dijelova ili ostataka. Uprkos nemogućnosti “iBeja” da razlikuje šaljivi od stvarnog posta, Dejvid i Keli su i dalje nasmijani.