Stefanović: Na protestu u Beogradu bilo 5.000 građana – egzaktna matematika

N1

Na protestu ‘Jedan u pet miliona’ koji je održan sinoć u Beogradu bilo je 5.000 građana, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, navodeći da je to “realna” procjena i “egzaktna matematika”.

On je konferenciji za novinare rekao da je to procjena policijske uprave za grad Beograda o broju učesnika sinoćnjeg protesta.

“Neka mi pokažu matematički egzaktno da je drugačije”, poručio je Stefanović organizatorima skupa koji su, kako je rekao, uvećali broj okupljenih “deset puta”.

Treći po redu protest, pod sloganom ‘Jedan od pet miliona’, održana je u subotu uveče u Beogradu, a prema procjenama organizatora na skupu je bilo okupljeno između 35.000 i 40.000 ljudi.

“HRT huškao na nasilje izveštavajući o protestu u Beogradu”
Stefanović je ocijenio je danas da izvještavanje Hrvatske radio televizije (HRT) sa protesta opozicije u Beogradu predstavlja “huškanje na nasilje na našim ulicama”.

Upitan da komentariše objavu na Facebooku podrške protestima u Beogradu hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarević, on je rekao da mu je posebno zanimljiv način na koji je sa tog skupa izvještavao HRT.

“HRT je bilo važno da kaže da izveštava iz grotla građanskih protesta, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji, takav način izveštavanja je sve samo ne profesionalan”, rekao je Stefanović, na vanrednoj konferenciji za novinare.

“Sada, kad se setite da je na HRT promovisana knjiga Radni logor Jasenovac onda je sve jasno”, dodao je Stefanović.

On je rekao i da političari u Hrvatskoj vide u nekim političkim strukturama u Srbiji šansu za ostvarene hrvatskih interesa.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...